Egy isteni finom édesség, amit szerintem szinte mindenki szeret! Éppen ezért hoztam el most nektek ezt a szuper receptet, készítsétek el házilag ti is, megéri!
A boltban kapható Raffaello is isteni finom, némi kivetnivalót mégis találtam vele kapcsolatban. Az első az, hogy kicsikét drága, nem tehetem meg azt, hogy minden héten vegyek egy dobozzal, főleg azért nem, mert pillanatok alatt elfogy…
A második probléma pedig az vele, hogy tele van olyan dolgokkal, amik nem igazán egészségesek, és még hizlalnak is. Ez a két ok elég volt arra, hogy lemondjak róla, régen nagyon szerettem, de az egészséges táplálkozásba már nem fért bele, azért bevallom, hogy a „csalónapokon” egy-egyszer azért vettem ilyen finomságot, de nem sokat.
Egy ismerősöm viszont mutatott nekem egy nagyon szuper receptet, így gondoltam, hogy kipróbálom, és készítek saját kezűleg Raffaellót! Egyáltalán nem bántam meg, imádom, nem csak finom, hanem egészséges is! Most pedig jöjjön ez a tökéletes recept!
Hozzávalók
- 10 dkg nyírfacukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 20 dkg sovány tejpor
- 1 dl víz
- 10 dkg kókuszreszelék + a hempergetéshez
- 12 dkg vaj
- mandula vagy mogyoró (sótlan)
Elkészítés
- A vizet, cukrot és a vaníliás cukrot beleöntjük egy edénybe és felforraljuk. Várjuk meg, míg a cukor teljesen elolvad.
- Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a vajat, tejport és a kókuszt. Először várd meg, míg a vaj elolvad, utána add hozzá a többit.
- Teljesen kihűtjük!! Gombócokat formálunk belőle, mindegyik közepére teszünk egy szem mandulát vagy mogyorót és kókuszreszelékben megforgatjuk.