Ötleted sincs, hogy mit főzz, ami igazán finom, nem is unalmas, ráadásul még egészséges is? Próbáld ki ezt az igazán ínycsiklandozó, minden földi jóval telis-teli főételt! Süss Te is sajtszószos-baconos karfiolt!
Igazán sok és különleges hozzávalóra sincs szükséged hozzá, az elkészítése sem bonyolult. Ráadásul a sajt és a bacon két olyan hozzávaló ami miatt garantáltan egyaránt lesz kicsik és nagyok kedvence!
Hozzávalók:
- 2ek vaj/margarin
- 3 gerezd fokhagyma
- 3ek liszt
- 2 bögre tej
- 0.6dl krémsajt
- 1.5 bögre cheddar sajt
- só
- bors
- 6 szelet bacon
- 2 fej karfiol
- 1 bögre brokkoli
- 0.25 bögre újhagyma
Az elkészítés menete
Blansírozzuk (főzzük elő) a karfiolt és a brokkolit!
Melegítsük elő a sütőt kb. 170 fokra!
Egy másik serpenyőben kezdjük el sütni a bacont, de csak félkész állapotúra, hogy a sütőben még tovább pirulhasson!
Egy tepsit kenjünk ki vajjal, majd a feldarabolt és virágjaira szedett blansírozott karfiol és brokkoli felét öntsük a serpenyőbe! Locsoljuk meg a mártás felével, rakjuk rá a szeletelt bacon felét, illetve a hagyma felét is! Ismételjük meg ezt egy újabb réteggel, de úgy, hogy maradjon a végére pár darab brokkoli és karfiol, illetve egy kevés mártás a tetejére! Szórjuk meg ételünk tetejét reszelt sajttal, és 30 perc alatt 170 fokon süssük készre!
Tipp: Tálalásnál díszítheted kevés tejföllel és friss újhagymával!