Ezzel az ínycsiklandozóan finom krémlévessel egy értékes tápanyagokban gazdag löketet adhatsz a szervezetednek és megerősítheted az immunrendszered, hogy elkerülhesd a betegségeket és sokkal energikusabb légy!
A leves élénk színe annak köszönhető, hogy rendkívül magas a béta-karotin tartalma – ez az a vitamin, amely a szervezetbe jutva A-vitaminná alakul át. Emellett most elkészítésre kerülő ételünk C-vitamin, folsav és rost tartalma is igencsak magas. Bónuszként pedig azt is mindenképp meg kell említenünk, hogy alábbi receptünk elkészítéséhez nincs szükségünk állati eredetű anyagok felhasználására, azaz teljes egészében vegán.
Mi szükséges a leves elkészítéséhez?
- 1 darab sütőtök
- 2 darab burgonya
- 8 pohár (1,5-2 liter) víz
- 3 kisebb darab gyömbér
- 1 liter kókusztej
- fél teáskanál szerecsendió
- fél teáskanál koriander
- só és bors ízlés szerint
Hogyan készítsük el a levest?
- Első lépésként melegítsük elő a sütőt 190 fokra!
- Vágjuk félbe a tököt, majd távolítsuk el belőle a magvakat! A vágott felével lefelé állítsuk a két tökdarabot egy tepsibe, majd töltsünk a tepsi aljába fél centinyi vizet!
- A krumplikat hámozzuk meg, villával szurkáljunk rá lyukakat, majd tegyük azt egy másik tepsibe!
- A két tepsit akár egyszerre is betehetjük a sütőbe, ha tudjuk. Addig süssük a tököt és a krumplit, míg azok megpuhulnak. Ez körülbelül 45-60 percet jelent.
- A vizet öntsük fazékba, majd tegyük fel főni!
- Hámozzuk meg és daraboljuk össze a gyömbért és a sárgarépát, majd tegyük a vízbe és főzzük meg!
- A megsült tököt és krumplit egy kanál segítségével adjuk hozzá a már megfőtt sárgarépához és gyömbérhez, majd az egészet turmixoljuk össze a kókusztejjel!
- Fűszerezzük az egészet szerecsendióval és korianderrel, majd ízlés szerint adjunk hozzá sót és borsot!
- Tipp: Tálaláskor adhatsz hozzá levesgyöngyöt és/vagy reszelt sajtot!