notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Tedd könnyűvé a szénhidrátokban gazdag ételeket

hirdetes

Tedd könnyűvé a szénhidrátokban gazdag ételeket

Push értesítések

ÉRTESÜLJ ELSŐKÉNT,

IRATKOZZ FEL ÉRTESÍTÉSEINKRE

Egy szénhidrát-imádó biztos nehéznek találja a laktató, szénhidráttal teli ételekről való lemondást, de vannak olyan módszerek, amelyekkel a magas szénhidráttartalmú ételeket könnyűvé lehet tenni, miközben extra ízhatást, textúrát és tápértéket adunk az ételeknek.

Így teheted könnyűvé az ételeidet

Módszerek


Vegyítsd zöldekkel a tésztaételeket


A legkedvesebb galuskás ételedben vagy tésztasalátádban helyettesítsd a tészta felét zöldségekkel, amelyeket lereszelsz, vagy különböző extra formájúra aprítasz. Például készíts cukkini masnikat, spárgaforgácsokat és répaspirálokat. A másik ötlet lehet az ázsiai tésztaételek babcsírákkal, vagy különféle hajtásokkal való kiegészítése. Arra sincsen szükség, hogy ezeket felaprítsd, egyszerűen csak mosd meg és megszárítva már mehetnek is az ételbe. Zöldbabot is használhatsz vagy cukorborsót, melyet vékonyan, átlósan szeletelve tehetsz az ételbe. A lasagna rajongóknál pedig padlizsánszeletek helyettesíthetnek egy-egy tésztasort.


Ha a rizses ételek rajongója vagy, legalább a rizs egyharmadát helyettesítsd finomra vágott karfiollal, vagy brokkolival, gombával, zöld vagy piros paprikával. És az extra ízhatásért grillezd meg a zöldségeket mielőtt apró darabokra vágva az ételbe teszed.

hirdetes


Zöld batyuk


A tortilla helyett használj blansírozott leveles sötétzöld színű zöldségeket, ilyenek lehetnek például a nori lapok, leveles kel, vagy fodros kellevelek. A szénhidrátdús batyuk helyettesítésének másik módja, ha fehérjével helyettesíted, mint például a vékonyra kisütött omlett, vagy tofu levelek (ázsiai boltokban kapható). Szereted a cannellonit? Helyette hosszában felvágott padlizsánszeleteket használj göngyölt ételek elkészítéséhez.


Kerüld a szendvicseket


A régi kedvenceket, mint a szendvics, vagy a hamburger reformáld meg azzal, hogy nem két szelet kenyeret használsz készítésükkor. Inkább válassz új feltétet rá, vagy legalábbis cseréld le a fél zsemlét valami másra. Nagyszerű választás lehet például a portobello gomba, sült hagyma, grillezett ananász, cukkini, vagy padlizsánkarikák, és egy kis frissen készített salsa. Vagy tegyél avokádó szeleteket, esetleg egy ízletes mozarella karikát a szendvics/hamburger tetejére.

hirdetes


Csínján a pizzával


A pizza népszerű és könnyű, de a nehéz, vastag tésztára ráfér egy kis reform. Ha tésztát készítesz, inkább válassz vékonyabb tésztás receptet, és turbózd fel az ízhatást a receptben több fűszer felhasználásával. A bolti tésztafélék esetében a pita lehet a könnyedebb választás a pizzatészta helyett.


A lényeg


A szénhidrát elhagyására nincs okod, mivel szervezetünk legfontosabb üzemanyagaként szolgál. De néhányat kipróbálni a fent említett praktikákból nem árthat. Mert miközben a szénhidrátok iránti szenvedélyedet kielégítetted, a különböző zöldségek étrendedbe illesztésével szervezeted csak előnyökre tesz szert.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes


Szótár

inzulinrezisztencia

 Inzulin rezisztens állapotban az adott inzulin jelre bekövetkező válasz a célsejtek... Tovább

Alapanyagcsere

Az alapanyagcsere azt a legkisebb energia felhasználást jelenti, ami fenntartja az... Tovább

Tovább a lexikonra