6. A kalcium forrása
Több kalcium van a szervezetben, mint bármely más ásványban. A kalcium fontos az erős csontok és fogak számára.
Emellett pedig:
- segíti az erek és az izmok összehúzódását és tágulását
- segít az idegeknek üzeneteket küldeni
- segít a vérrögképződésben
Minden nap kalciumot veszítünk a bőrön, izzadságon, vizeleten és székleten keresztül. A test azonban nem képes a kalciumot pótolni. A megfelelő mennyiségű kalciumot az általunk fogyasztott élelmiszereken át kell bevinni. Egy csésze száraz tápióka gyöngy 30 mg kalciumot tartalmaz, ami a napi ajánlott érték 3% -át teszi ki. Ez szintén nem túl sok, azonban a napi bevitelhez lényeges hozzájárulhat.
7. Alacsony nátriumban
A legtöbb ember túl sok nátriumot fogyaszt naponta. Különösen azért, mert a nátrium rejtve van a feldolgozott snackekben, levesekben és fűszerekben. A magas nátriumtartalmú étrend magas vérnyomással, szívbetegségekkel és a stroke kialakulásával kapcsolatos. A tápióka nagyon kis mennyiségű nátriumot tartalmaz: egy csészében csupán 2 mg található.
8. A mangán forrása
Egy csésze száraz tápióka gyöngy 8 mg mangánt tartalmaznak, amelyre a testednek szüksége van minden nap. A mangán alapvető fontosságú ásványi anyag, amely segít a szervezetben a szénhidrátok, a koleszterin és az aminosavak metabolizálásában. Emellett támogatja a csont- és kötőszöveti fejlődést is.
9. A vas forrása
A tápióka jó vasforrás. Egy csésze száraz tápióka gyöngy a napi ajánlott érték 13% -át teszi ki. A vas a hemoglobinban található, ami egy olyan fehérje, amely oxigént hordoz a test minden részére. Ha a szervezet nem kap elegendő mennyiségű vasat, előfordulhat vashiányos vérszegénység. Ez az állapot súlyos mellékhatásokat okozhat, mint például légszomj, fáradtság és mellkasi fájdalom.
10. Segít telítettség érzést okozni
A tápióka szénhidrátjai és rostjai segítenek csökkenteni az éhség érzését. Míg a tápiókát nem lehet súlycsökkentő ételnek nevezni, hosszabb ideig érezheted magad eltelítve fogyasztása után, így mégis alkalmazható a diétában is, hiszen így elkerülhetjük a túlevést.
A tápióka bár nem a legalacsonyabb szénhidráttartalommal rendelkezik, számos egészségügyi előnye miatt érdemes beépítenünk étrendünkbe. Segít a fontos tápanyagok pótlásában és emellett ételallergiások is fogyaszthatják.