Végre beköszöntött a tavasz, ami már lassan inkább nyárba megy át. Állandósul lassan a 25 °C-os napi átlag hőmérséklet, ami kedvez a fagyi imádóknak. Fogadjunk, hogy télen nagy hidegekben neked sem volt túl sok kedved jeges fagylaltokat nyalogatni, de most már végre Te is hódolhatsz kedvenc ételednek. Olyan otthon is elkészíthető fagylalt recepteket mutatunk, amiket diéta alatt is nyugodt szívvel fogyaszthatsz.
Már érezzük a tavasz első napsugarainak melegét, ami idén nagyon hírtelen tört ránk, és már inkább a nyárba kezd hajlani. Élvezd ki a meleget, egy kis hűsítő, és elképesztően finom fagyival. Ne mond, hogy az első napsugarak megérkeztével nem jutott eszedbe hogy kéne enni egy kis fagylaltot. A tavaszi meleg megérkezése, mindenkinél magában hordozza a jeges hűsítők iránti növekvő vágyat. Ha eddig azért nem tértél be egy fagyizóba idén mert féltél, hogy kárba megy a diétád, most megnyugodhatsz.
Mutatunk pár olyan elképesztően finom, és ízletes, otthon is könnyen elkészíthető fagylalt receptet, ami nem csak nagyon egészséges, de még a diétádat sem sodorja a kudarc irányába. Engedd szabadjára a fantáziád, és teljesítsd be édesség iránti vágyaid az alábbi receptek egyikével. Nem fogod megbánni, ezt garantáljuk. Bebizonyítjuk, hogy a diéta alatt sem kell lemondanod az apró élvezetekről, és nem kell semleges ízű édességekkel csillapítanod a nassolási ingered. Plusz előny, hogy még profi cukrász előélet sem feltétel a tökéletes fagylalt elkészítéséhez.
Banános málna fagylalt cukormentes verzióban
Hozzávalók 2 adaghoz, de ezt meg sokszorozhatod, ha ízlett a végeredmény
- 10 dkg friss málna, de fagyasztott is lehet
- 1 érett banán, (azért fontos, hogy érett legyen, mert ez adja a természetes cukrot, és ettől lesz nagyon édes a fagylalt)
- Fél db vanília belseje
- 1 csipetnyi fahéj (ízlés szerint, ha nem szereted, elhagyhatod)
Az elkészítése elképesztően egyszerű. Nem kell hozzá más, mint egy mixer, ami ha nincs a birtokodban, akkor elég egy tál meg egy villa is. A banánt, a málnát jó alaposan mixeljük össze, vagy törjük össze a villa segítségével. Ezután keverjük bele az ízesítőket, a fahéjat és a vaníliát. Szerencsére ma már nagyon sok boltban kaphatók különféle fagyi fagyasztó tárolók, kreatívabbak kereshetnek formásabb darabokat is, de fillérekért beszerezhetők a kínai webshopokból is. Öntsd egy ilyen fagylalt készítő tartóba az elkészült masszát, majd rakd be a mélyhűtőbe.
Körülbelül egy nap alatt teljesen megfagy, és már fogyaszthatod is. Díszítheted friss málnával, vagy menta levelekkel. Csodás édesség, amit mivel cukormentes diéta alatt is bármikor fogyaszthatod, ezenkívül tej, tojás, glutén és szója mentes, így az étel érzékenyek is nyugodt szívvel fogyaszthatják. A felhasznált gyümölcsök miatt tele van vitaminnal, és ásványi anyagokkal, ezért rendkívül egészséges édesség. Vegán életvitelt folytatóknak is ajánljuk.
Narancsos csoki fagyi házilag
A csoki fagyi az alap, szinte mindenki kedveli, azonban fogyókúra alatt sokszor le kell mondanunk róla. Most mutatunk egy olyan receptet, amivel nem csak, hogy diétásan elkészítheted, de végtelenül egyszerű, és különleges íz harmóniája van, amivel sokak kedvencévé vált már a családban. Ha Te sem szeretnél lemondani a csokis ízekről, csak azért mert bomba alakot szeretnél nyárra, akkor mindenképpen próbáld ki ezt a mesés receptet. Két féleképpen írtam le a hozzá valókat, az egyik a fogyókúrásoknak, a másik azoknak, akiknek nem fontos annyira, hogy cukormentes legyen a végeredmény.
Hozzávalók két személyre, ha tényleg ízlett megnövelheted a mennyiségeket.
- 2 ek szitált porcukor, hogy ne legyen csomós, vagy cukor helyettesítő, amit kipróbáltál már, és szereted használni
- 1 db tojás
- 1 ek Holland (cukrozatlan) kakaópor
- 7 dkg 90%-os étcsokoládé
- 1 dl habtejszín
- 1 narancs/ kandírozott narancs
Első lépésként válaszd szét a tojást. A sárgáját keverd össze a porcukor felével, vagy a cukor helyettesítő felével, amíg fehér nem lesz, végül aprólékosan keverd hozzá a kakaót. A Holland kakaópor sajnos nehezen oldódik, erre készülj fel. Ahhoz hogy csomó mentes legyen, szépen lassan adagold, és ha nagyon nem sikerül, egy kicsit melegítsd fel. Az étcsokoládé felét gőz fölött olvaszd meg teljesen folyós állagúra, és tedd félre, majd amikor már nem olyan forró keverd hozzá az eddig elkészült masszához. Ekkor kerül elő a tojás fehérje. Gépi habverővel verd fel a tojás fehérjét kemény habbá, és szépen lassan egy fakanállal keverd hozzá a maradék porcukrot.
A habverővel a tejszínt is felverjük, majd a masszába keverjük, és végül a cukrozott tojáshabot is hozzáadjuk a tojás sárgájához. A maradék étcsokoládét darabokban hozzáadjuk. Ezután a narancsot jó alaposan megmossuk, és félbevágjuk. A narancs egyik felének levét bele keverjük a masszába, a másik felét feldaraboljuk kis apró darabokra, és azt is belekeverjük. Ha nem szempont a diéta, akkor kandírozott narancs darabokat is használhatunk. Ezután nincs más hátra, mint éjszakára betenni a fagyasztóba, és másnap boldogan fogyasztani. Nálunk mindig nagy sikert arat, és bár kevésbé diétás mint az előzőleg bemutatott recept, de ha diétás alapanyagokból készíted el, lazán felveszi a versenyt bármelyik készen kapható fagyival. A tejszín miatt pedig kifejezetten krémes állagú lesz a végeredmény.