A 100% tisztaságú bio kókuszcukor és kókusznektár szirup rendkívül ritka és korlátozott mennyiségben áll csak rendelkezésre.
Sok esetben a kókuszcukor címkéjén nem található tájékoztató a termék eredetét, minőségét, összetételét és az előállítás módját illetően, pedig az egészséget szolgáló táplálkozás érdekében fontos szempont az élelmiszerek beltartalmi értékének szem előtt tartása, mert a bennük található hasznos alkotóelemek egymást kiegészítve, hatnak az egész szervezetünkre.
A kókusznektár szirup, amely a kókuszcukor alapanyaga a kókuszpálma virágjának frissen betakarított nektárjából készül, amely gazdag vitaminokban, ásványi anyagokban és finom karamelles, kókuszos ízzel rendelkezik.
Mi mindenre jó?
Ez a két természetes cukorpótló egészséges alternatíva az italok édesítésére és az ételek ízének fokozására, készíthetünk velük:
• turmixot, smoothiet, shaket
• süteményt, dessezrtet
• limonádét, szörpöt
• palacsintát, gofrit
• krémet, pudingot
• mártást, levest
• öntetet, szószt
• kávét, teát
• fagylaltot
Ezt próbáld ki!
Ajánlok most Nektek egy rendkívül finom és egészséges desszertet, amely pár perc alatt elkészíthető, ez pedig a sült magok:
Hozzávalók:
• 1 bögre natúr olajos mag (mandula, mogyoró, makadámdió, dió, kesudió)
• 2 evőkanál BANABAN bio kókusznektár szirup
• ½ bögre BANABAN bio kókuszcukor
• 1 teáskanál fahéj
• 1/2 kávéskanál őrölt szerecsendió
Elkészítés:
Keverjük össze az olajos magokat a kókusznektárral, majd sütőpapírral bélelt tepsibe egyenletesen terítsük el, előmelegített sütőben 10-15 perc alatt ropogósra sütjük.
Még melegen kanalazzuk át és forgassuk meg a kókuszcukorba, amit előzőleg megízesítettünk fahéjjal és szerecsendióval.
Ugye, hogy milyen finom? De ne állj meg itt, kezdj el kísérletezni, és oszd meg a tapasztalataidat, receptjeidet! És inkább ilyesfajta cukrokat fogyassz, használj!