Egy-egy mentes-diéta során nagy fejtörést okozhat, hogy hogyan készítsük el megszokott ételeinket jelenlegi étrendünknek megfelelően. Korábban már írtunk arról, hogy ennyire sokszínű lehetőségeink vannak, ha egyes hozzávalókat szeretnénk helyettesíteni és ezáltal egészségesebbé, számunkra kedvezőbbé varázsolni étrendünket. Most ehhez egy receptet is hoztunk Nektek, ahol megmutatjuk, hogyan készítheted el kedvenc kapros öntetünket teljes egészében laktózmentes és vegán módon!
Mi szükséges a tejmentes tzatziki elkészítéséhez?
- 1db kígyóuborka
- 1tk só
- ½ csomó friss kapor
- 10dkg totu (krémes) – ezzel fogjuk a tejterméket helyettesíteni
- 1 gerezd fokhagyma
- bors
Hogyan készítsük el a tzatzikit tejmentesen?
- Hámozzuk meg a kígyóuborkát és nagy lyukú reszelőn reszeljük le azt!
- Sózzuk meg az uborkát és hagyjuk állni!
- Mossuk meg a kaprot, majd daraboljuk apróra!
- Keverjük össze a totut a kaporral és a borssal, valamint az összezúzott fokhagymával!
- Nyomkodjuk ki jól az uborkát és keverjük az öntethez!
Mivel érdemes a tzatzikit fogyasztani?
Húsokkal mártogatósként.
Salátaöntetként.
Gyros öntetként.
Szendvicskrémként.