Az ősznek íze van. Ez az évszak a fűszerek és az édes ízek időszaka. A tök édes, a fahéj kellemesen csípős, a méz nyugtatja a torkot. De Te láttál már olyan főételt, ahol az édes ízek dominálnak és teljes harmóniát teremtenek a sóval és egyéb fűszerekkel? Most pont egy ilyen receptet hoztunk Nektek. Készíts Te is mézes mustáros csirkét velünk, sütőtökös-zöldbabos körettel!
Hozzávalók:
Ezekre a hozzávalókra lesz szükséged a mézes-mustáros csirke és a sütőtökös-zöldbabos köret elkészítéséhez.
- 1tk dijoni mustár
- 2 gerezd fokhagyma
- 1db citrom
- só
- bors
- friss kakukkfű
- 5ek olívaolaj
- 1tk méz
- 4db csirkemell
- 1db sütőtök
- 25dkg zöldbab
- friss petrezselyem
Az elkészítés menete:
Így készítheted el ezt az isteni őszi finomságot.
- Első lépésként törd össze a fokhagymát, majd keverd össze a mustárral! Csavard hozzá a citrom levét, majd fűszerezd sóval, borssal és kakukkfűvel! Adj hozzá három evőkanál olívaolajat és a mézet!
- Darabold fel a csirkemellet, és forgasd meg a mézes-mustáros pácban úgy, hogy mindenhol belepje! Hagyd pihenni néhány órát!
- Hámozd meg és kockázd fel a sütőtököt és vágd össze a zöldbabot (ha mirelit vagy konzerv változatot használsz, akkor olvaszd ki és csöpögtesd le a levét!), majd helyezd egy tűzálló edénybe! Fűszerezd sóval, borssal, kakukkfűvel és locsold meg a maradék olívaolajjal!
- Fektesd a bepácolt csirkemelleket a köret tetejére, majd 170 fokra előmelegített sütőben 40-45 perc alatt süsd készre az egészet!
- Szórd meg petrezselyemmel és tálald!