B-s vércsoport
Ezeket érdemes fogyasztanod B-s vércsoportúként:
- vadhús, bárány, nyúl
- hering, tőkehal, lazac, sügér, szardínia, pisztráng
- szinte bármilyen tejtermék
- szója- és rozsfélék, köles, rozs
- karfiol, fokhagyma, póréhagyma, fejes káposzta, karalábé, zöldborsó, zöldbab, padlizsán
- alma, körte, barack, áfonya, bodza, dinnye, eper
- zöldfűszerek, curry, szegfűszeg, kömény, kurkuma, torma, mustár, vanília, szerecsendió, gyömbér, sáfrány
- menta, cickafark, zsálya
Ezeket érdemes elkerülnöd B-s vércsoportúként:
- csirke, kacsa, liba, sertés
- ömlesztett- és penészes sajtok
- kukoricaliszt, hajdina
- kagylófélék, tintahal, angolna, osztriga, füstölt lazac
- retek, tök, kukorica, paradicsom, rebarbara, gránátalma, diófélék, fahéj
AB-s vércsoport:
Ezeket érdemes fogyasztanod AB-s vércsoportúként:
- pulyka, nyúl, bárány
- ponty, csuka, harcsa, pisztráng, lazac, tőkehal, tonhal
- szója-, rizs-, és búzafélék, zab
- sovány tej, kecske- és tehénsajtok
- olíva-, repce- és lenmagolaj
- zöldfűszerek, gyömbér, torma, curry, fokhagyma, kömény, szerecsendió, pirospaprika, sáfrány, mustár, vanília, fahéj
- szinte bármilyen zöldség és gyümölcs
- kamilla, bodza, vasfű, zsálya, borsmenta
Ezeket érdemes elkerülnöd AB-s vércsoportúként:
- borjú, marha, sertés, szarvas, őz
- füstölt lazac, héjas tenger gyümölcsei
- zsíros tej, parmezán, nemespenésszel érlelt sajtok
- hüvelyesek, retek, kukorica
- banán, narancs, mangó, gránátalma
- tökmag, mogyoró, olajbogyó
- égetett szesz
Forrás: Fábián Barbara - 1100 tipp a szépségért