Van, akinek a hasi zsír eltüntetése újévi fogadalom, másnak inkább élethosszig tartó feladat. Amellett azonban, hogy egészséges étrendre állunk át vagy elkezdjük a testmozgást, néhány igen értékes élelmiszer is hozzájárulhat a zsír lefaragásához.
A „kód neve” Zéró has.
A kilók leküzdése és az elért súly fenntartása – különösen, ha valaki már gyermekként is túlsúlyos volt -, nem egy-két hónapig tartó „elfoglaltság”. Sokkal inkább egy élethosszig tartó, vállalt feladat.
A hasi zsír határozottan megkeseríti az életünket – és nemcsak azért, mert csúnyán mutat. A túlsúly sokban hozzájárul ahhoz, hogy az ember akár ötvenvalahány évesen is meghaljon egy stroke következtében. Aki tapasztalt már ilyet a közvetlen közelében, minden bizonnyal gyors sebességre kapcsolva igyekszik megszabadulni plusz kilóitól – a hosszabb élet reményében.
Minél többet tudunk meg a hasi zsírról és arról, mennyire halálos is tud ez lenni, annál többet próbálunk tenni ellene. A hasi zsír (vagy „zsigeri zsír”) a hasi részen gyűlik fel és kinyomja a hasat. Közvetlenül köthető szinte minden komoly betegséghez napjainkban, beleértve a szívbetegséget, a rákot, az Alzheimer kórt, a májbetegséget, a diabéteszt és a stroke-ot.
Létezik egy program, melynek neve Zéró has („Zero Belly”). Célja pedig az, hogy csökkentse a gyulladást, a puffadást és „kikapcsolja” a zsírt tároló géneket. Alapja a táplálkozási genetika, mely egy tanulmányt mutat be arról: hogyan befolyásolják egyes élelmiszerek, hogy ezek a bizonyos zsír gének bekapcsoljanak vagy kikapcsoljanak.
A 2014-es évek elején kitalálója, David Zinczenko, akinek édesapja szintén a hasi zsír következtében hunyt el stroke-ban, mindössze 52 évesen, próbára tette a Zéró Hast.
Az eredmények lenyűgözték: akik kipróbálták a módszert, 10 centiméterrel kisebb derekat tudhattak magukénak, csupán 6 hét leforgása alatt. A kulcs pedig egy tudományosan bizonyított étkezési program, mely a zsír géneket célozza meg – kikapcsolva azokat és a fogyást automatikussá téve.
Nincs sem kalória-számolgatás, sem éhezés:
A Zéró has három módon működik: előszöris mérsékeli a puffadást, azzal, hogy lecsökkenti a túlzott só-, tejtermék- és mesterséges édesítők bevitelét a szervezetbe. Mindazokét, amelyek puffadást okozhatnak. A felfújódás kiküszöbölésével a tesztalanyok 7 centimétert veszítettek a derék környékéről, mindössze 7 nap alatt.
Segíti a gyomrot, ha a „jó” mikrobákat etetjük a hasban. A kiegyensúlyozott gyomor csökkenti a gyulladást és hozzájárul a zsír gének kikapcsolásához.
Harmadszor feltölti, felpörgeti az anyagcserét sovány fehérjével, egészséges zsírokkal és minőségi rostokkal.
Ha egyszer kikapcsoltuk a zsírtároló géneket, már nem kell a kalóriákat számolgatnunk. Csupán arról kell meggyőződnünk, hogy az élelmiszerek megfelelő kombinációját esszük.
A 9 egyszerű ételért lapozz a következő oldalra!
Szerző: Nagy Sándor - Személyi Edző