Imádom. Olvadozó, nyúlós sajt, izgalmas töltelékek, ropogósra sült tortilla, finom mártások. Nekem uzsonnára, vacsorára is tökéletes, pedig eredetileg előétel. Mexikói finomság, puha liszt alapú tortillából készítik (egyszerű esetben boltban is megvásárolható már itthon is sok helyen, de házilag sem túl bonyolult), a töltelék pedig szinte bármi lehet.
Hozzávalók:
25 dkg hámozott paradicsom
20 dkg csirkemell
2 gerezd fokhagyma
1 padlizsán
1 cukkini
1 ág rozmaring
jalapeno paprika
kókusz olaj
só
Reszelt light sajt
tortilla lapok
A tortillához:
110 g gluténmentes zabliszt
2 db “L”-es méretű tojás
3 csipet só
1 dl langyos víz
kókuszzsír
A tortilla összetevőit egy tálban csomómentesre keverem. Kókuszzsírral kikent, felforrósított palacsintasütőben közepes lángon 2 db lapot sütünk. Addig sütöm, amíg a teteje is elkezd megszilárdulni, ekkor megfordítom és a másik oldalát is sütöm egy rövid ideig. A fenti mennyiség 2 db tortilla lap , így egy darab ,30 gramm lassú felszívódású szénhidrátot tartalmaz. A padlizsánt és a cukkinit hámozd meg, majd vágd fel ujjnyi vastagságú szeletekre. Sózd meg, hagyd egy kicsit állni, végül mosd le őket. Miután lecsepegtek, pici olajon pirítsd meg a szeleteket egy serpenyőben, ezután pedig darabold őket apró kockákra.
A csirkemellet kevés olajon pirítsd meg, add hozzá a rozmaringot és az áttört fokhagymát. Sózd meg ízlésed szerint, majd a konzerv paradicsom levébe mártogasd bele. Csíkozd fel a húst, majd a padlizsános keverékkel és a paradicsomkonzervvel keverd össze. Amikor felforrósodott, a tortilla lapra halmozd rá a tölteléket, oszlasd el, majd tegyél a tetejére még egy tortillát. Ízlésed szerint szórj jalapeno paprikát is a tetejére, mielőtt összehajtogatnád. Előmelegített sütőben nagyjából negyed óra alatt süsd készre, és már tálalhatod is.
Szerző: Suba Krisztina – Személyi Edző