MÁSODIK NAP
Hozzávalók egész napra:
1 nagy fej jégsaláta
1 nagy csomag petrezselyemzöld
1 nagy csomag medvehagyma
10 dkg füstölt lazac
25 dkg pászka
3 evőkanál friss lime lé
2 evőkanál juharszirup
nagy marék színes százszorszép fejecske
Elkészítés:
A jégsalátát, petrezselyemzöldet, medvehagymát tépkedd egy salátástálba. Készíts öntetet a limeléből, juharszirupból, ízesítsd frissen őrölt rózsaborssal, majd vagdald a tálba a füstölt lazacot is. Alaposan keverd össze, ezután az öntettel jól meglocsolva keverd át. A nagy adag salátát oszd el 5 egyenlő adagra és a nap során ötször falatozz a salátából. Figyelem: ne sózd, mert a füstölt lazac egyébként is eléggé sós! Mivel itt a zöld szín dominál, tálaláskor díszítsd a tányérodat 2-3 db színes százszorszép fejecskével!
Reggeli: 1 adag saláta, 5 dkg pászka
Tízórai: 1 adag saláta, 5 dkg pászka
Ebéd: 1 adag saláta, 5 dkg pászka
Uzsonna: 1 adag saláta, 5 dkg pászka
Vacsora: 1 adag saláta, 5 dkg pászka
HARMADIK NAP
Reggeli: Rózsalekváros gofri tejjel
Hozzávalók:
2 dl tej
2 db készen kapható gofri
2 teáskanál rózsalekvár (jó helyette a csipkebogyó is)
Elkészítés:
A gofrikat a lekvárral megkenjük, hozzá a tejet pohárba töltve fogyasztjuk. Jó étvágyat!
Tízórai: Mentás-mézes tofu
Hozzávalók:
5 dkg villával szétnyomott szója túró
1 teáskanál méz
ízlés szerint: apróra vágott mentalevél, de legalább egy szárnyi
Elkészítés:
A hozzávalókat alaposan összekeverjük.
Ebéd: Sóskakrém leves, kapros krumpli
Hozzávalók:
10 dkg friss sóska
1 csomag csirkekrém-leves
10 dkg főtt burgonya
20 dkg cukkini
1 db tojás
1 nagy csokor, friss kapor, apróra vágva
ízlés szerint: piros fűszerpaprika, só, akácvirág fűzér
Elkészítés:
A főtt burgonyát vágd kockára, és keverd össze reszelt cukkinivel. A tojást verd fel, ízesítsd vágott kaporral, őrölt borssal, pici sóval. Öntsd kiolajozott forró serpenyőbe, majd 5 perc alatt folyamatosan kevergetve süsd össze. Díszítheted egy fűzérnyi akácvirággal. Közben a csirkekrém levest fele mennyiségű forró vízzel készítsd fel 1 dl meleg vízzel, a sóskát turmixold össze és keverd a levessel, majd további 1 dl forró vízzel alaposan keverd át.
Uzsonna: Tárkonyos fekete csokoládé 2 dkg
Vacsora: Ruccolás- édesköményes barnarizs, csirkehússal
Hozzávalók:
20 dkg édeskömény
5 dkg ruccola
5 dkg barnarizs
10 dkg csirkemell
1 kávéskanál szezámolaj
ízlés szerint: só, frissen őrölt bors, rózsaszirom
Elkészítés:
A kockára vágott, kissé megsózott, borsozott csirkemellet a forró olajon alaposan pirítsd át. 20 dkg nyersen finomra vágott édesköményt és a ruccolát keverd össze a még forró, főtt barnarizzsel - a barna rizst főzés előtt 15 percre meleg vízbe kell áztatni, majd kétszeres mennyiségű sós vízben főzd készre. Tálaláskor szórd meg a pirított csirkemell-kockákkal. Színes rózsaszirmokkal díszítheted!