7 isteni finom halétel recept, amire nem tudsz nemet mondani!

Bartók Vivien

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Az egészséges életmódban és a fogyókúrában mindig előkelő helyen szerepel a hal, viszont a hétköznapokban kevesen választják az asztal főfogásának. Ennek az oka bizonyára az, hogy sokan anélkül, hogy megkóstolnának, illetve kipróbálnának új recepteket. Most bemutatom a kedvenceim, melyeknek köszönhetően nem csak jóízűen eszem a halat, de még szeretem is!

„Fúj, én nem szeretem a halat!”

Vannak, akik már a diéta belekezdése előtt kijelentik, hogy márpedig ők nem fognak halat enni. Természetesen nem is kell megbarátkoznod vele, ha valóban nem szereted, de ha még nem is kóstoltad a legtöbb fajtát, akkor honnan tudod, hogy valóban olyan rossz, mint ahogyan azt elképzelted? A titok, az elkészítési módban rejlik!

Próbáld ki a 7 diétás halétel receptjének egyikét és garantálom, hogy felkerül a hal a kedvencek listájára!

“Miért olyan egészséges a hal?”

A hal nem csak az egészséges életmódot követők, illetve a fogyni vágyók étrendjébe ajánlott, hanem mindenkinek. A hal húsa nagyon könnyen emészthető, ellentétben a marhával, a disznóval és társaival. Emellett magas a fehérjetartalma, amit már tegnap kifejtettem neked bővebben, hogy miért olyan fontos és pontosan hogyan kerül a tányérodból az izomsejtekbe.

hirdetes

A jó zsírok fogyasztása szintén elengedhetetlen az étrendedből, amelynek mennyisége a hal típusától (édesvízi, tengeri, tenyésztett stb.) függ. Emellett haltól függően, körülbelül 50-100 mg/ 100 gramm koleszterint is tartalmaznak.

Ugye tudod, hogy a „jó koleszterin” fogyasztásáról nem szabad megfeledkezni?

hirdetes

Mi az a „jó koleszterin”?

A koleszterin egy viaszhoz hasonló anyag, amely a zsírokkal és olajokkal együtt a lipidek családjába tartozik. Nélkülözhetetlen a testünk összes sejtje számára és különleges szerepe van az agysejtek, idegsejtek és bizonyos hormonok képződésében. Körülbelül 75%-át a szervezet (máj) állítja elő.

Két fő típusa van a koleszterinnek: alacsony sűrűségű lipoprotein (LDL) és magas sűrűségű lipoprotein (HDL). Fontos, hogy a napi bevitel ne legyen 300 mg-nál több!

A zsírok másik típusa, a transzzsír. Olyan élelmiszerekben található meg, amelyek részlegesen hidrogénezett zsírokat tartalmaznak (például: néhány sütemény, keksz). A transzzsír növelheti az LDL „rossz koleszterinszintjét”. A telített zsíroktól eltérően a transzzsírok szintén a HDL, azaz a „jó koleszterinszintjének” csökkenéséhez vezetnek vagy emelik a vér triglicerid szintjét.

Beszéljünk a zsírokról egy kicsit a következő oldalon, valamint lássuk az isteni recepteket!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
alakformálás diéta egészség egészséges életmód egészséges táplálkozás életmód étrend fogyás fogyókúra kalóriabevitel recept táplálkozás vitamin

Szótár

Zsírszövet

A kötőszövetek egyik fajtája, ami rostos elemeekbe ágyazott zsírsejtekből áll, lebenyekre... Tovább

Betegség

 Az élő szervezet olyan állapota, amelyben az életfolyamatok a normálistól eltérnek. A... Tovább

Tovább a lexikonra