Az egészséges zöldséges halragu receptjének folytatása:
A halat csíkokra vágjuk és egy serpenyőben olívaolajon megpirítjuk, az olajba beletesszük az egész fokhagymagerezdeket, hogy jobb ízt kapjon. A spárgát és a répát karikára vágjuk, a citromot meghámozzuk, szeleteljük és a hal mellé tesszük.
Amikor már egy kissé megpirult, felöntjük fehérborral és addig pároljuk, ameddig az alkohol el nem párolog. Amikor az étel elkészül a hollandi mártással leöntve tálaljuk.
Egészséges paradicsomos halas tészta
Hozzávalók:
- 2 szardínia konzerv
- 2 darab nagy sűrített paradicsom konzerv
- 25 dkg durumtészta
- Ízesítés: ízlés szerint fűszerek, olívaolaj vagy margarin, pici teljes kiőrlésű liszt
Elkészítése:
A lisztet az olívaolajon elkeverjük, erre öntjük rá a paradicsomkonzerveket. Kevergetés mellett megfűszerezzük ízlés szerint (én sót, picike pirospaprikát, kis édesítőt, oregánót, petrezselymet, kurkumát teszek bele). Ha kissé átforrósodott, mehet bele a halkonzerv!
A tésztát közben kifőzzük, majd a szósszal együtt tálaljuk.
Egészséges tonhal recept aszaltszilvával
Hozzávalók:
- 600 g tonhal (vagy busa)
- 2 dl csontlé
- 10 g főzőmargarin
- 100 g aszalt szilva (megmosva, lecsepegtetve)
- 120 g sovány tejföl
- Só
- Citromlé
- Bazsalikom
- Kakukkfű
Elkészítése:
A felengedett, szeletekre vágott halat sózd be és egy citrom levével kend be. Egy óra állás után tegyél minden szeletre egy-két szem szilvát, göngyöld fel, és hústűvel tűzd meg. Tedd margarinnal kikent tűzálló tálba, de elkészítheted zsiradék nélkül, teflon tepsiben is. Ezesetben kevés olvasztott margarinnal kend meg a húsok tetejét. A tekercseket szórd meg a fűszerekkel, a maradék szilvát pedig halmozd mellé. A csontlevet keverd össze a tejföllel, citromhéjjal ízesítsd és locsold meg vele a halat.
A tálat fedd le alufóliával, és sütőben körülbelül 40 perc alatt, 180 fokon el is készül.
Gondoltam sokkal egyszerűbb, ha egy cikkben az összes kedvencem leírom, de akkor még pár oldallal ki kellenne bővítenem az amúgy is hosszú cikket. Remélem találsz benne hasznos információkat és szuper recepteket, amiért már megérte megosztanom Veled!
Szuper vagy, ha ezt mind el is olvasod, biztos vagyok benne, hogy hasznodra válik a későbbiekben a zsírok és a koleszterin ismerete, illetve a receptek közül is inspirálódtál kicsit.