4. Darált marhahús bell paprikával
Ha szereted a marhahúst, akkor kellő mértéktartással kedvedre élvezheted ennek az alacsony szénhidráttartalmú receptnek köszönhetően.
Hozzávalók: Vöröshagyma, kókuszolaj, darált marhahús, fűszerek, spenót, 1 db bell paprika
Elkészítés:
1. Szeletelj apróra egy fej vöröshagymát.
2. Öntsd a kókuszolajat egy serpenyőbe, majd kezdd el melegíteni.
3. Szórd a hagymaszeleteket a serpenyőbe, és kevergesd őket folyamatosan 1-2 percig.
4. Öntsd a darált marhahúst is a serpenyőbe.
5. Fűszerezd meg a serpenyő tartalmát ízlés szerint. Ha szereted az erős, csípős ízeket, némi chili paprika vagy feketebors is mehet bele.
6. Helyezd a spenótot is a serpenyőbe
7. Süsd és kevergesd a serpenyő tartalmát, míg el nem készül az étel, majd tálald bell paprikával.
5. Sajtburger buci nélkül
Hogy lehet buci nélkül sajtburgert (vagy bármilyen burgert) készíteni? Egyáltalán mit keres a sajtburger egy diétás receptlistán? Lássuk!
Hozzávalók: vaj, hamburger húspogácsák, cheddar sajt, krémsajt, salsa szósz, fűszerek, spenót.
Elkészítés:
1. Helyezd a vajat egy fedeles serpenyőbe, majd kezdd el melegíteni.
3. A húspogácsákat rendszeresen forgasd meg, hogy mindkét oldaluk egyenletesen süljön. Csináld ezt mindaddig, amíg már majdnem teljesen elkészülnek.
4. Tégy a serpenyőbe néhány szelet cheddar sajtot, és némi krémsajtot.
5. Vedd lejjebb a hőfokot, majd tedd fel a serpenyő fedelét. Várd meg, hogy a sajtok elolvadjanak.
6. A kész „sajtburgert” spenóttal és némi salsával tálald. Ha szeretnéd, a spenótra ráöntheted a kisült zsír egy kis részét a serpenyőből.
6. Sült csirkemell-darabok
A csirkemell önmagában nem túl ízletes, de némi vajjal és fűszerrel igazán ínycsiklandó szénhidrátcsökkentett fogást készíthetsz vele.
Hozzávalók: csirkemell, vaj, só, bors, curry, fokhagymapor, leveles zöldségek.
Elkészítés:
1. Vágd kisebb darabokra a csirkemellet.
2. Helyezz vajat egy serpenyőbe, majd kezdd el melegíteni.
3. Add hozzá a serpenyőhöz a csirkemell-darabokat, illetve a sót, a borsot, a curryt és a fokhagymaport.
4. Süsd húst barnára és ropogósra.
7. Húspizza
A hagyományos, tésztából készülő pizzák nem igazán férnek bele egy alacsony szénhidráttartamú diétába. Ha azonban hiányolod kedvencedet, akkor készítsd el finomabb, egészségesebb változatát – hússal!
Ezt a receptet könnyedén kiegészítheted bármilyen alacsony szénhidráttartalmú hozzávalóval, amivel csak szeretnéd (zöldségekkel, gombával, hallal, sajtokkal stb.)
Hozzávalók: vöröshagyma, bacon, darált marhahús, salsa szósz, fűszerek ízlés szerint, fokhagymapor, reszelt sajt.
Elkészítés:
1. Vágd apróra a vöröshagymát, és vágd kisebb szeletekre a bacont.
2. Keverd össze a darált marhahúst, a salsát, a vöröshagymát, a fűszereket és a fokhagymaport egy mély sütőtepsiben.
3. Mindezt szórd meg reszelt sajttal, majd takard le egy réteg baconnel.
4. Helyezd a tepsit a sütőbe 180-200°C-ra 30-40 percre, vagy amíg a szalonna és a sajt ropogósra nem sül.