6 szuper finom diétás desszert
Szupercsokis brownie
Hozzávalók:
- 20 dkg (min.)70%-os étcsokoládé (lehetőleg cukormentes)
- 20 dkg vaj
- 18 dkg édesítőszer
- 3 tojás + még 1 tojássárgája
- 1 evőkanál kakaó
- 80 g darált rizsliszt
- egy teáskanál vanília aroma
Elkészítés:
- A sütőt előmelegítjük 170 fokra. A csokit vízgőz felett megolvasztjuk a vajjal.
- A tojásokat és az édesítőszert kézi habverővel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a vanília aromát. Beleforgatjuk óvatosan a csokis masszát, majd fokozatosan, kis adagonként hozzákeverjük a lisztet és a kakaóport. Egy nagyon lágy, krémes masszát kapunk.
- Öntsük a krémet sütőpapírral bélelt tepsibe (kb.25×30 cm), egyenletesen oszlassuk el, majd süssük 25 percig. 20 perc után már érdemes figyelni, mert gyorsan megég. Akkor jó, amikor még nyersnek tűnik, de már szilárdul a teteje.
Isler
Hozzávalók:
- 15 dkg rizsliszt
- 15 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
- 20 dkg margarin
- 100 g por eritrit
- 1 tojássárgája
- reszelt citromhéj
- vanília aroma
- csipet só
- cukormentes lekvár
- 1 teáskanál kókuszzsír
- 1 tábla étcsoki
Elkészítés:
- Először összekeverjük egy tálban a száraz hozzávalókat, a lisztet, por édesítőt, a citromhéjat és a sót.Elmorzsoljuk benne a margarint, majd beleöntjük a tojássárgáját és a vanília aromát és kézi mixerrel összedolgozzuk a tésztát,majd fóliába csomagolva hűtőbe tesszük és pihentetjük 1 órát.
- Előmelegítjük a sütőt 180 fokra.A tésztát kivesszük a hűtőből és lisztezett gyúródeszkán néhány mm vastagra nyújtjuk, linzerkiszúró formával kiszaggatjuk és sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük.Kb. 8-10 perc alatt készre sütjük.
- Ha kihűltek a tésztalapok, minden másodikat kenjünk meg egy teáskanálnyi lekvárral és egy másik tésztalappal ragasszuk össze!
- Közben vízgőz felett egy teáskanálnyi kókuszzsír hozzáadásával olvasszuk fel a cukormentes csokit, majd az összeragasztott islereket egyenként vonjuk be csokival hogy mindenhová jusson.
- Ha készen vagyunk az összes isler bevonásával, tegyük hűtőbe, hogy megszilárduljon a bevonat. A tetejét díszíthetjük egy csipet kókuszreszelékkel
Proteines kókuszgolyó
Hozzávalók
• 100 g zabpehely
• 100 g kókuszreszelék
• 50 g proteinpor
• kb 1 ek folyékony édesítőszer
• 2 ek kakaópor
• víz
• rum
• kókuszreszelék
Elkészítés:
- Főzzük meg a zabpelyhet annyi rumos vízben hogy ellepje.
- Ha megpuhult adjuk hozzá a többi hozzávalót.
- Egy órát pihentessük a hűtőben.
- Csináljunk belőlük golyókat, majd forgassuk bele a kókuszreszelékbe őket.