Egészséges előételek, vendégvárók
Sárgarépás túrókrém
Hozzávalók: Hozzávalók 1 főre:
8 dkg túró
Kefír ízlés szerint
1 db...
Elkészítés: A vöröshagymát nagyon apróra vágjuk, a megtisztított sárgarépát a legkisebb lyukú sajtreszelőn lereszeljük, majd a többi hozzávalóval jól kikeverjük.
Tojáskrém
Hozzávalók: Hozzávalók 1 főre
2 db tojás
kefír tetszés szerint (a tojás lazításához) ...
Elkészítés: A tojást megfőzzük, villával összetörjük, és amikor már lazítottuk a kefírrel, akkor adunk hozzá sót, pirospaprikát.
Rozmaringos túrókrém
Hozzávalók: 8 dkg túró,
kefír (ízlés szerint),
só, újhagyma apró kockákra vágva ...
Elkészítés: A tehéntúrót áttörjük, hozzáadjuk a kefírt, a kockára vágott újhagymát és a finomra vágott rozmaringot. Sóval, borssal ízesítjük.
Sajtos-gombás mártás húsokra
Hozzávalók: 5 dkg gomba
10 dkg márványsajt
1 dl erőleves
1 dl joghurt
1 db újhagyma
1 ek. olaj
kevés liszt
Elkészítés: A szeletekre vágott gombát és a hagymát olajon, serpenyőben puhára pároljuk, esetleg kevés vizet adhatunk hozzá. Liszttel megszórva pár percig pirítjuk, majd...
Padlizsánkrém
Hozzávalók: Hozzávalók 2 személyre:
1 padlizsán (kb. 20 dkg)
1 kanál majonéz
1 fej lilahagyma
só, bors
Elkészítés: A padlizsánt villával megböködjük, majd sütőben addig sütjük, míg megpuhul. A héját meghámozzuk, majd összekeverjük a majonézzel, az apróra vágott lilahagymával,...
Parajos csirkemellrolád
Hozzávalók: 15 dkg csirkemellfilé
10 dkg parajlevél
kis gerezd fokhagyma
1 teáskanál olaj
3 dkg reszelt óvári sajt
fél tojás
só, őrölt bors
Elkészítés: A parajleveleket megtisztítjuk, pár percre forró vízbe tesszük és leszűrjük. Az összezúzott fokhagymagerezdet, a lereszelt sajtot, tojást a parajhoz tesszük, sóval,...
Csirkemell zöldséggel, gyümölccsel párolva
Hozzávalók: 15 dkg csirkemell
10 dkg alma
20 dkg cukkíni
só, bors, szerecsendió
mentalevél
1 kávéskanál olaj
Elkészítés: A teflonserpenyőt az olajjal kikenjük, a hús mindkét oldalát pirosra pirítjuk, majd reszeljük az almát és a cukkínit. Rászórjuk a fűszereket, 2-3...
Spárga sonkával és sajttal
Hozzávalók: 20 dkg spárga
5 dkg zalai füstölt sajt
5 dkg gépsonka
1 csokor snidling,
őrölt bors
citromlé
édesítőszer
0,5 dl joghurt
1 kávéskanál olaj
Elkészítés: A spárgát megtisztítjuk, majd sóval, citrommal és édesítővel ízesített vízben puhára főzzük. A spárgák vastagabbik végét sonkába csavarjuk, és egy kiolajozott...