notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Egészséges vendégváró receptek gyűjteménye! Kóstold meg mind!

Egészséges előételek, vendégvárók

Sárgarépás túrókrém

Sárgarépás túrókrém

Hozzávalók: Hozzávalók 1 főre:        8 dkg túró        Kefír ízlés szerint        1 db...
Elkészítés: A vöröshagymát nagyon apróra vágjuk, a megtisztított sárgarépát a legkisebb lyukú sajtreszelőn lereszeljük, majd a többi hozzávalóval jól kikeverjük.

Tojáskrém

Tojáskrém

Hozzávalók: Hozzávalók 1 főre        2 db tojás        kefír tetszés szerint (a tojás lazításához)   ...
Elkészítés: A tojást megfőzzük, villával összetörjük, és amikor már lazítottuk a kefírrel, akkor adunk hozzá sót, pirospaprikát.   

Rozmaringos túrókrém

Rozmaringos túrókrém

Hozzávalók: 8 dkg túró,        kefír (ízlés szerint),        só, újhagyma apró kockákra vágva   ...
Elkészítés: A tehéntúrót áttörjük, hozzáadjuk a kefírt, a kockára vágott újhagymát és a finomra vágott rozmaringot. Sóval, borssal ízesítjük.

Sajtos-gombás mártás húsokra

Sajtos-gombás mártás húsokra

Hozzávalók: 5 dkg gomba 10 dkg márványsajt 1 dl erőleves 1 dl joghurt 1 db újhagyma 1 ek. olaj  kevés liszt
Elkészítés: A szeletekre vágott gombát és a hagymát olajon, serpenyőben puhára pároljuk, esetleg kevés vizet adhatunk hozzá. Liszttel megszórva pár percig pirítjuk, majd...

Padlizsánkrém

Padlizsánkrém

Hozzávalók: Hozzávalók 2 személyre: 1 padlizsán (kb. 20 dkg) 1 kanál majonéz 1 fej lilahagyma só, bors  
Elkészítés: A padlizsánt villával megböködjük, majd sütőben addig sütjük, míg megpuhul. A héját meghámozzuk, majd összekeverjük a majonézzel, az apróra vágott lilahagymával,...

Parajos csirkemellrolád

Parajos csirkemellrolád

Hozzávalók: 15 dkg csirkemellfilé 10 dkg parajlevél kis gerezd fokhagyma 1 teáskanál olaj 3 dkg reszelt óvári sajt fél tojás só, őrölt bors
Elkészítés: A parajleveleket megtisztítjuk, pár percre forró vízbe tesszük és leszűrjük. Az összezúzott fokhagymagerezdet, a lereszelt sajtot, tojást a parajhoz tesszük, sóval,...

Csirkemell zöldséggel, gyümölccsel párolva

Csirkemell zöldséggel, gyümölccsel párolva

Hozzávalók: 15 dkg csirkemell 10 dkg alma 20 dkg cukkíni só, bors, szerecsendió mentalevél 1 kávéskanál olaj
Elkészítés: A teflonserpenyőt az olajjal kikenjük, a hús mindkét oldalát pirosra pirítjuk, majd reszeljük az  almát és a cukkínit. Rászórjuk  a fűszereket, 2-3...

Spárga sonkával és sajttal

Spárga sonkával és sajttal

Hozzávalók: 20 dkg spárga 5 dkg zalai füstölt sajt 5 dkg gépsonka 1 csokor snidling, őrölt bors citromlé édesítőszer 0,5 dl joghurt 1 kávéskanál olaj
Elkészítés: A spárgát megtisztítjuk, majd sóval, citrommal és édesítővel ízesített vízben puhára főzzük. A spárgák vastagabbik végét sonkába csavarjuk, és egy kiolajozott...


címkék: recept

Ajánlj nekünk receptet!