A chia puding egy kitűnő megoldás, ha egy hétre előre szeretnéd elkészíteni az ételeidet. Készítsd el kedvenc ízesített chia pudingjaimat, hogy egész héten változatosan ehess finomat!
Ezeknek az ízesített chia pudingoknak a receptjét mutatom meg most nektek:
- banánkenyeres
- citromos-málnás
- kókuszos-vaníliás-kesudiós
- chai latte ízesítésű
- étcsokis
- epres sajttorta ízesítésű
Tipp: Ha tényleg megfogadod a tanácsom és egész hétre előre elkészíted ezeket a recepteket reggelinek vagy desszertnek, akkor érdemes a gyümölcsösöket (főleg a banánosat) elfogyasztanod először, hogy ne barnuljanak és pépesedjenek meg.
Készen állsz a chia puding fortélyainak elsajátítására? Akkor vágjunk is bele!
No.1. Banánkenyeres chia puding
Ez az én személyes kedvencem: csak 5 hozzávalóból áll, nagyon jó íze van, ráadásul természetesen édes. Amit legjobban szeretek a banánban, az pont ez, hogy nagyon édes, ezért nem kell hozzá extra édesítő. Az egyetlen hátránya, hogy nem lehet hosszú ideig tárolni – tehát érdemes még aznap, vagy esetleg másnap megenni, amikor elkészíted.
Ezekre a hozzávalókra lesz szükséged a banánkenyeres chia pudinghoz:
- 1 egész, meghámozott banán
- 3ek fekete chia mag
- ½ tk őrölt fahéj
- ¾ csésze (kb. 2dl) mandulatej
- dió a díszítéshez
Így készítsd el a banánkenyeres chia pudingot:
Törd össze a banán felét egy tálkában! Add hozzá a chia magot, a fahéjat és a mandulatejet, majd jól keverd össze! Hagyd pihenni 10-15 percet, vagy akár egész éjszakára! Ha összeállt, akkor szedd ki a puding felét egy üvegcsébe, és szeleteld rá a maradék banán felét, aztán ezt a rétegzést idmételd meg még egyszer a maradék pudinggal és banánnal! Ha maradt még banánod, akkor azzal és dióval díszítheted.
No.2. Citromos-málnás chia puding
Nagyon szeretem a citrom és a friss bogyók kombinációja adta ízeket. A citrom mindent felfrissít, míg a bogyók édesek, de a glikémiás indexük mégis alacsony, így az egész étel kicsit egészségesebb. Ez a chia puding kicsit savanykás, friss és ízletes!
Ezekre a hozzávalókra lesz szükséged a citromos-málnás chia pudinghoz:
- 3tk fehér chia mag
- 1ek juharszirup
- pár csepp citrom
- 2/3 csésze mandulatej
- ¼ csésze málna, plusz pár szem a díszítéshez
Így készítsd el a citromos-málnás chia pudingot:
Tedd a chia magukat, a juharszirupot és a citromlevet egy tálkába! Keverd össze, majd hagyd pihenni 10-15 percig, hogy összeállhasson! Ha kész, tedd egy pohárkába a málna felét, és pépesítsd össze egy kicsit úgy, hogy lekvár-szerű legyen! Keverd meg kicsit a chia pudingot, majd kanalazd a málnapép tetejére! Tedd az egész tetejére a maradék bogyót és ici-pici citromlevet!
No.3. Vaníliás-kókuszos-kesudiós chia puding
Tudom, tudom, mindenre azt mondom, hogy nagyon szeretem, de hát ezek a kedvenc receptjeim, így logikus, nem? Szóval, a kókusznak is nagy szerelmese vagyok, így ezek közül a receptek közül ez az egyik abszolút kedvencem. Krémes kókusztejjel készül, amitől természetesen édes lesz kicsit, de egy kevés vaníliával kész ízorgiát varázsolunk belőle. Megkoronázzuk egy kevés kesudióval, kókuszdarabokkal, és hihetetlen íze lesz!
Ezekre a hozzávalókra lesz szükséged a vaníliás-kókuszos-kesus chia pudinghoz:
- 3ek fekete chia mag
- 2ek juharszirup
- 1tk vaníliaaroma
- ¾ csésze kókusztej
- 1ek kesudióvaj
- kókuszdarabkák/kókuszreszelék
Így készítsd el a vaníliás-kókuszos-kesudiós chia pudingot:
Keverd össze egy tálkában a magvakat, a szirupot, a vaníliát és a tejet! Hagyd pihenni 10- 15 percet míg összeáll! Keverd össze mielőtt tálalod, és díszítsd a tetejét a kesudióvajjal és a kókusszal!