Kevés olyan ember van, aki ne szeretné a sajttortát. Ha másért nem, hát azért, mert az amerikai filmeknek legendás „karaktere”, ráadásul mirelit formában mondhatni, mindenki számára elérhető. Mostani cikkünkben, a sajttorta diétás receptjét hoztuk el nektek!
Hogy hogyan lehet egészséges egy sajttorta, ami csupa-csupa édes és krémes finomság? Hát úgy, hogy az egyébként kevésbé egészséges hozzávalókat kevésbé ártalmasakkal, sőt, egészségesekkel helyettesítjük. Mutatjuk, hogyan!
Mi szükséges a sajttorta tésztájának elkészítéséhez?
- 8 dkg cukormentes keksz
- 5 dkg darált mandula
- 2 dkg xilit
- 4 dkg vaj
Hogyan készítsük el a tésztát?
- Első lépésként a kekszet összemorzsoljuk, majd összekeverjük azt a darált mandulával, a vajjal és a xilittel.
- Ezt követően az elkészült keveréket egy sütőpapírral kibélelt formába nyomkodjuk.
Mi szükséges a sajttorta krémjének elkészítéséhez?
- 30 dkg mascarpone
- 2,5 ml édesítőszer
- 5 dkg xilit
- 3 db tojás
- 2 dkg cukormentes vaníliás pudingpor
- 1 dkg sovány tejpor
- 1 rúd vanília kikapart belseje
- 20 dkg tejföl
Hogyan készítsük el a krémet?
- Keverjük ki a mascarponét a xilittel, az édesítőszerrel, valamint a cukormentes vaníliás pudingporral, a tejporral és a tejföllel!
- Egyenként adjuk hozzá a tojásokat, és kaparjuk bele egy vaníliarúd belsejét, majd mindezt keverjük homogén masszává!
- A krémet simítsuk a kekszes alapra, és 150 fokon 80-90 percig süssük vízfürdőben!
- Ha megsült, a formában hagyjuk kihűlni!
Mi szükséges a sajttorta díszítésének elkészítéséhez?
- 22 dkg vegyes erdei gyümölcs
- 2 dkg xilit
- 1 g étkezési zselatin
Hogyan készítsük el a díszítést?
- Elsőként a gyümölcskeverékből 7 dkg-ot főzzük fel a xilittel! Vegyük le a tűzről, és még melegen keverjük hozzá a zselatint!
- Kenjük a kihűlt a kihűlt torta tetejére a gyümölcsszószt, majd rendezzük rajta a maradék gyümölcsöt!