Készítsd el saját salátaöntetedet
Mondj búcsút a bolti salátaönteteknek, amik tele vannak cukorral és tartósítószerekkel. Ideje elkészíteni a sajátodat! Az olaj és a savak (ecet, lime lé vagy citromlé) aránya ízlésfüggő persze, ezért érdemes 1:1-gyel indítani, és addig növelni a mennyiségeket, amíg tetszik.
Helyezd a savas összetevőt egy közepes mérető tálba, majd lassan öntsd hozzá az olajat, miközben alaposan összekevered őket, elkerülve ezzel, hogy elkülönüljenek egymástól. Ha ez megvan, és van egy sűrű, ecetes-olajos keveréked, akkor adj hozzá sót, borsot, és minden egyéb természetes ízesítőt, amit szeretnél (ezek lehetnek fűszernövények, gyógynövények, méz, mustár, fokhagyma, stb.)
Süss Al dente zöldségeket
Az eddig sütött zöldségeid mindig túl nyersen, vagy odasülve hagyták el a sütőt? Esetleg mindkettő? A hiba forrása általában a túl magas sütési hőmérséklet, vagy a nem azonos méretűre vágott zöldségdarabok. A sütéshez használj 205°C-ot, és egy sütőpapírral bélelt, alaposan beolajozott tepsit. Vágj fel minden zöldséget azonos méretűre, majd vond be őket elég olajjal, hogy az mindenütt lefedje őket.
Ezután sózd és borsozd meg őket, és mehetnek a tepsibe. Fontos, hogy ne helyezz túl sok zöldséget egy tepsibe, különben megpárolódnak majd ahelyett, hogy megsülnének. Süsd őket amíg nem látod, hogy elkezdenének halványan barnulni, majd végy ki egy darabot, hogy ellenőrizhesd, elkészült-e. Persze hogy mi számít késznek, az már a te ízlésedtől függ.
Tanulj meg kenyértésztát sütni
A kenyér az egyik legalapvetőbb élelmiszer, ezért nem árt, ha tudod, hogyan készítsd el magadnak házilag. Eh a konyhai készség végtelenül hasznos, hiszen kenyérre szinte mindig szükség van otthon, és jó esetben sokat spórolhatsz, ha inkább magad csinálod meg. Valójában nem is muszáj rögtön kenyérrel kezdened – a bagel egy sokkal egyszerűbb recept első nekifutásra, amivel betanulhatod az alapokat.
A lényeg, hogy legyen egy nagyon jó konyhai mérleged, amivel pontosan lemérheted hozzávalóid tömegét ahelyett, hogy szemmértékre próbálnád eldönteni, miből mennyire lesz szükséged.