notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

10 konyhai készség, amit mindenkinek illik tudnia

hirdetes

10 szuper konyhai tipp, ami megkönnyíti majd az egész életed!

B. Á.
Konyhai tippek

Készítsd el saját salátaöntetedet

Mondj búcsút a bolti salátaönteteknek, amik tele vannak cukorral és tartósítószerekkel. Ideje elkészíteni a sajátodat! Az olaj és a savak (ecet, lime lé vagy citromlé) aránya ízlésfüggő persze, ezért érdemes 1:1-gyel indítani, és addig növelni a mennyiségeket, amíg tetszik.

Helyezd a savas összetevőt egy közepes mérető tálba, majd lassan öntsd hozzá az olajat, miközben alaposan összekevered őket, elkerülve ezzel, hogy elkülönüljenek egymástól. Ha ez megvan, és van egy sűrű, ecetes-olajos keveréked, akkor adj hozzá sót, borsot, és minden egyéb természetes ízesítőt, amit szeretnél (ezek lehetnek fűszernövények, gyógynövények, méz, mustár, fokhagyma, stb.)

Süss Al dente zöldségeket

hirdetes

Az eddig sütött zöldségeid mindig túl nyersen, vagy odasülve hagyták el a sütőt? Esetleg mindkettő? A hiba forrása általában a túl magas sütési hőmérséklet, vagy a nem azonos méretűre vágott zöldségdarabok. A sütéshez használj 205°C-ot, és egy sütőpapírral bélelt, alaposan beolajozott tepsit. Vágj fel minden zöldséget azonos méretűre, majd vond be őket elég olajjal, hogy az mindenütt lefedje őket.

Ezután sózd és borsozd meg őket, és mehetnek a tepsibe. Fontos, hogy ne helyezz túl sok zöldséget egy tepsibe, különben megpárolódnak majd ahelyett, hogy megsülnének. Süsd őket amíg nem látod, hogy elkezdenének halványan barnulni, majd végy ki egy darabot, hogy ellenőrizhesd, elkészült-e. Persze hogy mi számít késznek, az már a te ízlésedtől függ.

hirdetes

Tanulj meg kenyértésztát sütni

A kenyér az egyik legalapvetőbb élelmiszer, ezért nem árt, ha tudod, hogyan készítsd el magadnak házilag. Eh a konyhai készség végtelenül hasznos, hiszen kenyérre szinte mindig szükség van otthon, és jó esetben sokat spórolhatsz, ha inkább magad csinálod meg. Valójában nem is muszáj rögtön kenyérrel kezdened – a bagel egy sokkal egyszerűbb recept első nekifutásra, amivel betanulhatod az alapokat.

A lényeg, hogy legyen egy nagyon jó konyhai mérleged, amivel pontosan lemérheted hozzávalóid tömegét ahelyett, hogy szemmértékre próbálnád eldönteni, miből mennyire lesz szükséged.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Szótár

Bioszauna

  A klasszikus szauna keringési rendszert kímélő fajtája, ahol a hőmérséklet 40-60... Tovább

Sóska

Latin neve (Rumex acetosa)   Eredete, élőhelye   Egész Európában őshonos, de... Tovább

Tovább a lexikonra
életmód