3. Citromos-fahéjas méregtelenítő zöld tea a felesleg leadásához
A citrom tele van C-vitaminnal, ami nélkülözhetetlen az immunrendszer működéséhez, de számos olyan antioxidánst is tartalmaz, amik további védelmet nyújtanak a különféle nyavaják ellen. Mi több, a citrusfélék a fogyásban is sokat segíthetnek, szóval ezt a méregtelenítő tea receptet is érdemes kipróbálnod!
Hozzávalók:
• friss citromlé
• frissen őrölt fahéj
• zöld tealevelek vagy natúr filteres zöld tea
Elkészítés:
1. Végy egy kis lábast, önts bele egy bögrényi vizet, majd forrald fel.
2. Szórj egy teáskanál frissen őrölt fahéjat a forró vízbe, majd forrald tovább néhány másodpercig.
3. Vedd le a lábast a tűzről, majd add helyezz a vízbe egy teafiltert vagy néhány zöld tealevelet, és helyezd rá a tetejét.
4. Néhány perc elteltével szűrd le a teát és add hozzá a citromlevet.
4. Kurkumás-fahéjas méregtelenítő tea
A kurkuma egy népszerű gyulladásgátló fűszer, amihez hazánkban is könnyedén hozzájuthatunk. Habár számos receptben felhasználható, minket most az érdekel, hogy hogyan készíthetünk belőle méregtelenítő teát – lássuk!
Hozzávalók:
• kurkumapor
• fahéjrúd
• frissen őrölt fekete bors
• méz vagy juharszirup (az ízesítéshez)
Elkészítés:
1. Végy egy kis lábast, önts bele egy bögrényi vizet, majd forrald fel.
2. Tégy a vízbe egy fahéjrudat, majd szórd bele a fekete borsot és a kurkumát és forrald egy rövid ideig a hozzávalókat.
3. Néhány perc elteltével szűrd le a kész teát, amit aztán mézzel vagy juharsziruppal ízesíthetsz.
5. Gyógynövényes méregtelenítő zöld tea
Valójában minden itt felsorolt méregtelenítő tea gyógynövényekkel készül, ez a recept azonban olyan változatos hozzávalókat használ, hogy egész egyszerűen a „gyógynövényes” nevet kapta. Lássuk, hogy mi kell hozz és hogyan készül!
Hozzávalók:
• friss mentalevelek
• friss tulsilevelek
• frissen őrölt fahéj
• frissen reszelt gyömbér
• frissen őrölt fekete bors
• friss babérlevelek
• filteres zöld tea vagy tealevelek
• méz vagy juharszirup (az ízesítéshez)
Elkészítés:
1. Végy egy kis lábast, önts bele egy bögrényi vizet, majd forrald fel.
2. Helyezd a vízbe a hozzávalókat (a leveleket, a borsot, a gyömbért, stb.) majd tedd fel a lábas tetejét.
3. Főzd össze alaposan a hozzávalókat, majd szűrd le a kész teát, amit aztán mézzel vagy juharsziruppal ízesíthetsz.