notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Minden amit a rebarbaráról tudni kell!

hirdetes

Mire jó a barbárok gyökere? – Recept

vitalzone.hu
barbárok gyökere

Rebarbara csatni


Hozzávalók:


40 dkg rebarbara
2 közepes fej lilahagyma
4 gerezd fokhagyma
2 evőkanál barna cukor
1,5 dl vörösbor
1 teáskanál frissen reszelt gyömbér
1 rúd egész fahéj
2 evőkanál olívaolaj
frissen őrölt fekete bors
csipet só


Elkészítés:


A rebarbarát tisztítsuk meg, majd szeljük kb. 1 cm vastag szeletekre. A lilahagymát is tisztítsuk meg és vágjuk apró kockára. Egy nagyobb, magasabb falú serpenyőben hevítsük fel az olívaolajt. Dobjuk rá a hagymát, pároljuk puhára, majd adjuk hozzá a zúzott fokhagymát. Amikor illatozni kezd, akkor dobjuk rá a rebarbarát, öntsük fel vörösborral és fedő alatt pároljuk puhára. Amikor puha, adjuk hozzá a fűszereket és további 2-3 percig főzzük. Bármilyen fajta húshoz kiváló.


Epres, mandulás rebarbara sütemény


Hozzávalók:


A tésztához:
2 pohár joghurt
3 pohár finomliszt

hirdetes
1 pohár őrölt mandula
1 pohár étolaj
2 pohár cukor
1 csomag sütőpor
2 egész tojás
1 evőkanál vaníliaeszencia
1 csipet fahéj
A tetejére:
30 dkg rebarbara
2 dkg eper
5 dkg mandulapehely


Elkészítés:


A tészta hozzávalóit egy nagyobb tálba tesszük, majd elektromos mixerrel simára dolgozzuk. Egy közepes méretű tepsit kibélelünk sütőpapírral és a tésztát egyenletesen beleöntjük. A tetejére elosztjuk a megtisztított, feldarabolt rebarbarát és az epret, majd meghintjük mandulapehellyel. Előmelegített 180°C-os sütőben 30-35 percig sütjük.


Gyömbéres, almás rebarbaralekvár


Hozzávalók:


1 kg édesebb alma
1 kg rebarbara
15 dkg friss, reszelt gyömbér
1 kg befőző cukor
1 evőkanál citromsav
2 rúd egész fahéj
1 rúd vanília félbe vágva


Elkészítés:


A rebarbarát megmossuk, apró kockára vágjuk. Az almát meghámozzuk, magházát kivágjuk, apró kockára vágjuk. Tegyük egy nagyobb lábasba, és addig állandóan keverjük, amíg az alma és a rebarbara levet nem ereszt, adjuk hozzá az egész fahéjat és a félbevágott vaníliarudat. Fedjük le, és főzzük puhára. Ekkor vegyük le a fedőt, adjuk hozzá a cukrot és a gyömbért, a citromsavat és főzzük további 20 percig. Szedjük ki a fahéj- és vaníliarudat. Ha darabosabban szeretjük, akkor hagyhatjuk így, ha simán, akkor turmixoljuk le. Töltsük tisztára mosott, száraz üvegekbe még forrón, és légmentesen zárjuk le. Pár percig állítsuk fejtetőre az üvegeket. Ha kihűltek, mehetnek a polcra. Felnyitás után hűtőszekrényben tároljuk.

hirdetes

Forrás: HVG.hu

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Szótár

B1-vitamin

B1-vitamin Tiamin: vízben jól oldódó, hőre érzékeny vegyület. Jelentős szerepe van a... Tovább

Zsírleszívás

A zsyrleszívás egy sebészi folyamat, melynek során a mestersgesen távolítják el felesleges... Tovább

Tovább a lexikonra
édesség egészség egészséges életmód egészséges táplálkozás élelmiszer életmód elhízás fogyás fogyókúra kalóriabevitel recept