A reggeli, mint tudjuk, a nap legfontosabb étkezése, azonban sokaknak nincs elég idejük arra, hogy minden egyes nap kiegyensúlyozott, laktató, egészséges reggelit készítsenek maguknak. A reggeli turmixok a fogyni vágyók megmentői lehetnek, hiszen gyorsan és könnyedén elkészíthetők, ráadásul csupán minimális kalóriamennyiséget kínálnak.
Egy gondosan (akár előre is) összeválogatott gyümölcsökből és zöldségekből készített turmix rengeteg rostot tartalmaz, amiknek köszönhetően nem csak egészséges, hanem laktató reggelinek is kiváló.
Az alábbi cikkben először is a turmixkészítés alapjairól lesz szó, majd néhány konkrét receptet is olvashatsz, amiket bátran kipróbálhatsz – és nem csak reggeli gyanánt.
Az egészséges turmixkészítés alapjai
A turmixkészítés nem tartozik a legnehezebb feladatok közé. Alapjában véve nem kell mást tenned, mint egy tiszta turmixgépe helyezni a kívánt hozzávalókat, majd krémes állagúra keverni őket, és már kész is.
Van azonban néhány dolog, amit érdemes észben tartani a legjobb eredmények érdekében:
• A könnyedén turmixolható hozzávalók mindig a turmix kancsó aljára kerüljenek. Kezdd tehát a leveles zöldségekkel megtölteni a kancsót, majd jöhetnek a keményebb hozzávalók, például a fagyasztott gyümölcsök.
• Ha csak teheted, használj friss hozzávalókat, de az sem baj, ha csak fagyasztott gyümölcsök vannak otthon. Csak győződj meg róla, hogy bármi is kerül a kancsóba, az organikus legyen. Ha méregteleníteni szeretnéd szervezetedet, akkor nincs értelme vegyszereket is keverni a turmixba!
• Ne felejtsd el elmosni a turmixot rögtön használat után, hogy másnap reggel ne kelljen ezzel bajlódnod!