A diétában és az izomépítésben is igencsak népszerű a markasteak. Ha már unod a csirkét és a halat, nem árt néha elkészítened ezt a végtelen sokoldalú és egészséges ételt! Sok egészségügyi és étrend-szakértő prédikálja a marhahús előnyeit, amely főleg a fehérjetartalmában mutatkozik meg.
A marhahús tele van fehérjével, vassal és cinkkel, amelyek remekül hasznosíthatók a szervezet számra. Így akár az izomépítésre vagy a diétában is tökéletes választás lesz! Emellett kutatók megállapították, hogy fogyasztása csökkenti a prosztatarák kockázatát.
A legtöbben a steaket sajnos csak alkalomadtán fogyasztják, általában étteremben, azonban érdemes minél többször enni belőle. Otthon is elkészíthetjük igazán gyorsan és egyszerűen.
Hogyan készítsük el a steaket?
A legjobb, ha tiszta húsú marhahátszínt veszünk a boltban. Ezt a fajta húst érdemes zsírral sütni, hogy fokozzuk a hús ízét, és ne száradjon ki. Vágjunk le róla minden csontot és zsírt egy jó késsel, és vágjuk egyenletes szeletekre, hogy egyformán süljenek meg.
Ha nem azonnal sütjük meg a marhát, akkor csomagoljuk egy zsírpapírba, és rakjuk a hűtő leghidegebb részébe egy tányéron. A nyers húst a főtt ételektől tartsuk távol. A steak nyersen két vagy három napig is eláll.