notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

A tökéletes steak elkészítési módja. Így illesztd bele diétádba!

hirdetes

Hogyan készítsük el a steaket: a tökéletes útmutató

SzSz

A diétában és az izomépítésben is igencsak népszerű a markasteak. Ha már unod a csirkét és a halat, nem árt néha elkészítened ezt a végtelen sokoldalú és egészséges ételt! Sok egészségügyi és étrend-szakértő prédikálja a marhahús előnyeit, amely főleg a fehérjetartalmában mutatkozik meg. 

Steak recept

A marhahús tele van fehérjével, vassal és cinkkel, amelyek remekül hasznosíthatók a szervezet számra. Így akár az izomépítésre vagy a diétában is tökéletes választás lesz! Emellett kutatók megállapították, hogy fogyasztása csökkenti a prosztatarák kockázatát. 

A legtöbben a steaket sajnos csak alkalomadtán fogyasztják, általában étteremben, azonban érdemes minél többször enni belőle. Otthon is elkészíthetjük igazán gyorsan és egyszerűen. 

Hogyan készítsük el a steaket?


A legjobb, ha tiszta húsú marhahátszínt veszünk a boltban. Ezt a fajta húst érdemes zsírral sütni, hogy fokozzuk a hús ízét, és ne száradjon ki. Vágjunk le róla minden csontot és zsírt egy jó késsel, és vágjuk egyenletes szeletekre, hogy egyformán süljenek meg. 

hirdetes


Ha nem azonnal sütjük meg a marhát, akkor csomagoljuk egy zsírpapírba, és rakjuk a hűtő leghidegebb részébe egy tányéron. A nyers húst a főtt ételektől tartsuk távol. A steak nyersen két vagy három napig is eláll. 
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Szótár

Diagnózis

A betegségek neve, tágabb értelemben az a folyamat, amely az orvos aktív munkájának... Tovább

K-vitamin

K-vitamin   A természetben két változata fordul elő: fillokinon (K1), amit a zöld... Tovább

Tovább a lexikonra
diéta egészséges életmód egészséges táplálkozás