1. Miyoko’s
A Miyoko’s vegán sajtokat a legízletesebb alternatívák között tartják számon. A kesualapú puha sajtok csicseriborsó miszóval készülnek és nagyjából három hétig érlelik őket. A Miyoko’s sajtok között többféle ízesítést is találunk – ott van például a Classic Double Cream Chive (metélőhagyma) és a Sun-Dried Tomato (paradicsom). A Miyoko’s sajtok kiválóak sajttálakra, vagy zöldségek, kekszek mellé.
2. Daiya
A Daiya egy közkedvelt vegán sajt, ami szeletekre vágva, egészben, vagy reszelt formában kapható. Sajátossága, hogy felmelegítve kínálja a legjobb ízt, hidegen azonban nem ajánlott fogyasztani. Tökéletes pizzákra, tésztákhoz és szendvicsekbe is.
3. Treeline
A Treeline szintén egy kesualapú sajtalternatíva, ami számos ízben kapható. A Miyoko’s-hoz hasonlóan a Treeline is remek kekszek mellé, mártogatásra vagy tésztákhoz. Krémes állaguk nagyon kellemessé és igazán sokoldalúvá teszi őket.
4. Chao
A Chao sajtok remek alternatívák, amiknek még a mindenevők sem tudnak ellenállni. Pillanatnyilag szeletelt formában kapható és három íz közül válogathatunk: Creamy Original (eredeti íz), Tomato Cayenne (csípős) és Coconut Herb (kókuszos). A Chao sajt nagyon krémes és a már felsorolt felhasználási módokra mind kiváló, ráadásul hidegen és melegen is kellemes élményt nyújt.
5. Follow Your Heart vegán sajtok
A Follow Your Heart nem egy népszerű vegán termékkel ajándékozta meg a divatos étrend híveit. A Vegenaise (természetes vegán majonéz) után piacra dobták vegán sajtjaikat is, méghozzá két különböző márkanéven. Az egyik ezek közül a Vegan Gourmet keverék, a másik pedig a Follow Your Heart vegán sajtok. A két márka között mindössze annyi a különbség, hogy a Vegan Gourmet sajtokhoz szóját használnak fel, a másikhoz pedig nem.