Az egészséges étkezés néha igazán bonyolultnak tűnhet. Nem csak azért, mert a hozzávalók beszerzése nagyobb odafigyeléssel kell, hogy történjen, hanem azért is, mert sokszor igazán bonyolult nevük van a „jó”, speciális étrendekhez tartozó ételeknek. Ez azonban csalóka lehet, hiszen a bonyolult név sokszor igazán egyszerűen elkészíthető ételeket takar. Most is erre hoztunk nektek két nagyszerű és igazán egyszerű példát vegetáriánus egytálételek formájában.
Fokhagymás-joghurtos padlizsános piláf
Mi szükséges az elkészítéséhez?
- 1 ek. olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma – egyik törve, másik darabolva
- 1 ek. gyömbér – aprítva
- 1 db chilipaprika – aprítva, magozva
- 1 ek. római kömény – egészben
- 1 db padlizsán – felkockázva
- 150g natúr joghurt
- 250g rizs – főve
- 2 maréknyi spenót
- 1 ek. mentalevél – apróra vágva
Hogyan készítsd el?
- Melegítsük fel az olajat egy tapadásmentes mély serpenyőben, majd tegyük bele a darabolt fokhagymát, gyömbért, chilit és köménymagot, és addig pirítsuk, míg a fokhagyma megpuhul!
- Adjuk hozzá a padlizsánt, majd kevergetve-forgatva kb. 1 percig pirítsuk!
- Fedő alatt kb. 7 perc alatt időnként kevergetve megpároljuk, míg a padlizsán megpuhul, de még nem esik szét!
- A tört fokhagymát keverjük össze a joghurttal és ízlés szerint sózzuk!
- Adjuk hozzá a padlizsános keverékhez a rizset és a spenótot, és addig főzzük, míg a rizs átmelegszik, valamint a spenót megfonnyad!
- Keverjük hozzá a mentát!
- A fokhagymás-joghurtos öntettel és néhány egész mentalevéllel tálalhatjuk.