Karamellés banános pohárkrém
Hozzávalók (2 főre)
1 egész banán
30 g karamellás, kávés vagy fahéjas proteinpor
2 evőkanál kókuszreszelék
1 kiskanál rumaroma
fél kiskanál fahéj
8-10 szem eper + a díszítéshez
1 dl tejszín habbá verve
A pohárkrém elkészítése
Első lépésként a banánt összeturmixoljuk, majd egy serpenyőben felmelegítjük és a rumaromát hozzáöntve egy kis ideig főzzük, erre azért van szükség, mert így a banán édes íze még inkább érvényesül, és a massza is besűrősödik. Egy kis idő elteltével beleszórjuk a proteint, fahéjat és a kókuszt, és ezt addig keverjük, még homogén masszát nem kapunk. A tejszínt habbá verjük, majd egy kanálnyit a sűrű masszába forgatunk. Az epret egyszerűen apróra vágjuk. Jöhet a rétegezés: egy pici tejszín, a krém, eper és a tetejére ismét tejszín. Tetszés szerint díszíthető eperrel, és az aljára roppanós réteg is választható.
Csokipuding útifű maghéjjal
Hozzávalók (2 főre)
3 kókusztej (vagy másféle tej)
6 kiskanálnyi útifű maghéj
2 kiskanál cukrozatlan kakaópor
4-6 kiskanál édesítő (ízlés szerint több/kevesebb)
A pohárkrém elkészítés
Egyszerűen csak a hozzávalókat vegyítjük, majd 15 percig félretesszük állni. Ez idő alatt az útifű maghéj szépen megszívja magát, puding állagú lesz. Tetszés szerint díszítjük: gyümölcsök, magvak, a határ a csillagos ég. Ezt is lehet kekszes réteggel tálalni és friss gyümölcsökkel is, sőt tejszínhab is kerülhet a tetejére.
Kakaós cukkinikrém
Hozzávalók
300 g cukkini
40 g eritrit
3 evőkanál nyers kakaópor
30 g csokis fehérjepor
fél teáskanál konjakliszt
1/2 dl víz
A pohárkrém elkészítés
Egy igazi különlegesség, amiről utólag senki nem mondaná meg, hogy cukkíniből van! Kezdésként a cukkinit karikára vágjuk, és egy kis vizet aláöntve, fedővel lefedve megpároljuk. Mikor megpuhult, hozzáadjuk a többi hozzávalót, és botmixerrel krémesre mixeljük, ízlés szerint tálaljuk. Az eper és a keksz is nagyon jól kiegészíti.