Amikor letámad az éhség, jó, ha van kéznél néhány egyszerű hozzávaló, amikből gyorsan összedobhatsz magadnak valami laktató és egészséges harapnivalót. Az alábbi receptek pont ezt kínálják, és akár 10 perc alatt elkészíthetők!
1. Mogyorós hummusz zöldségekkel és gyümölcsökkel
Szűrj le egy 380 grammos csicseriborsó-konzervet, és tedd félre a levét. A borsók háromnegyedét öntsd egy robotgépbe, adj hozzá 3 evőkanálnyit a léből, egy 1/2 citrom héjreszelékét és levét, 1 evőkanál tahinit, 1/2 vagy 1 teáskanál füstölt paprikaport, 2 evőkanál sült, nem sózott mogyorót és egy teáskanál repceolajat.
Keverd a hozzávalókat puha állagúra a gépben, majd add hozzá a maradék borsókat, de ezeket már ne „turmixold” bele – hagyd őket egészben.
Vágj fel 4 szál zellert és 2 sárgarépát rudakra, majd vájd ki 2 alma csutkáját, és szeleteld fel őket. A maradék 1/2 citrom levét rácsepegtetheted az almákra, hogy ne barnuljanak be (de ez nem szükséges). A zöldségeket és a gyümölcsöket a hummusszal együtt tálald.
2. Avokádós-epres turmix
Fogj egy 1/2 avokádót, hámozd meg, majd vágd darabokra. Helyezd a darabkákat, 150 g félbe vágott epret, 4 evőkanál alacsony zsírtartalmú joghurtot, 200 ml félig fölözött tejet, némi citromot, vagy citromlevet, illetve egy kis mézet (ízlés szerint) egy turmixba, majd keverd ezeket puhára. Ha a keverék túl sűrű, öntsd fel egy kis vízzel.
3. Almás-áfonyás müzli
Keverj össze 200 g zabkását 1/2 teáskanálnyi őrölt fahéjjal egy nagy tálban. Keverj bele 500 ml almalevet és 4 reszelt almát, majd adj hozzá, és óvatosan keverj el benne 200 g kékáfonyát. Hagyd állni 5 percig, és már tárolható is! A maradék hűtőben tárolható.