7. 10 perces téli gyümölcskeverék
Önts 500 g válogatott aszalt gyümölcsöt, 200 ml friss narancslevet, egy 1/2 fahéj rudat, 6 szegfűszeget és 6 szem feketeborsot egy mikrózható tálba. Mikrózd 4-5 percig magas hőfokon, és az idő felénél alaposan keverd át, amíg az nedvek ragacsossá, a gyümölcsök pedig puhává nem válnak.
Ez után hagyd egy percig állni, majd tálald kisebb tálkákban egy-egy nagy evőkanál joghurt kíséretében.
8. Céklás-mentás püré
Önts 250 g céklát és 1/2 teáskanál őrölt köményt egy robotgép tálkájába, majd fűszerezd ízlés szerint, és keverd puhára. Öntsd ki egy másik tálba a keveréket, adj hozzá 2 teáskanál feldarabolt mentát, egy facsarásnyi citromlevet, majd óvatosan keverj bele 3 evőkanál félzsíros crème fraîche-t a csíkos hatásért. Szórj rá néhány mentalevelet és egy kevés katicavirág magot.
9. Sárgarépás-hummuszos wrap
Kend be 4 szelet magos wrap egyik oldalát 200 g hummusszal (50-50 g). Szeletelj durvára 4 sárgarépát, majd szórd el a hummuszon. Végül szórj néhány levél borsmustárt és egy kevés fűszert a wrapekre, majd tekerd őket össze.
10. Tojásos-spárgás katonák
Párolj puhára 7 szál spárgát, és főzz lágyra egy tojást. Vágd ketté vízszintesen a tojást, és mártogasd a párolt spárgákat a folyós sárgájába.