4. Babpüré
Szűrj és öblíts le 400 g cannellini babkonzervet, és 400 g csicseriborsót. Önts 200-200 grammit mindkettőből egy robotgépbe, 2 citrom levével, 2 összetört gerezd fokhagymával, 2 teáskanál őrölt köménnyel és 100 ml görögjoghurttal együtt, majd keverd őket puhára.
Öntsd a keverékhez a maradék babot és borsót, majd nyomd meg egyszer a robotgép gombját, hogy nagyobb darabkákra szeletelje ezeket.
Keverd hozzá a püréhez egy citrom lereszelt héját és kedvenc fűszeredet, majd ízlés szerint szórd meg pörkölt tökmaggal. A kész pürét zellerrel tálald, a maradékot pedig tartsd hűtőben.
5. Fagyasztott bogyójoghurt
Helyezz 250 g fagyasztott bogyót (eper, szeder, stb.), 250 g 0%-os görögjoghurtot és 1 evőkanál mézet vagy agávé szirupot egy robotgépbe, és keverd őket 20 másodpercig, amíg krémes állagúvá nem válnak. Rögtön fogyasztható is.
6. Lazacos-metélőhagymás krém
Vágj szeletekre 1 főtt lazacot (nagyjából 100 g) egy tálba. Adj hozzá 200 g csökkentett zsírtartalmú krémsajtot, egy 1/2 citrom levét és reszelt héját, 2 evőkanál metélőhagymát és egy jó adag feketeborsot. Nyomkodj össze mindent alaposan egy villával, és máris kenhető néhány szelet teljes kiőrlésű kenyérre.