notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

10 egészséges tavaszi étel, amiket imádni fogsz te is: egészséges tavaszi ételek készítése

hirdetes

10 egészséges tavaszi étel, amiket imádni fogsz te is

VN

Habár a melegre még várnunk kell egy kicsit, sokan már most azon törik a fejüket, hogy idén milyen tavaszi finomságokkal egészíthetik ki fogásaikat.

10 egészséges tavaszi étel

Szerencsére manapság a legtöbben tisztában vannak vele, hogy a különféle zöldségek és gyümölcsök nagyon fontosak a szervezet számára, az azonban már másik kérdés, hogy hogyan érdemes felhasználni ezeket a finomságokat.

Az alábbiakban tehát nem szimplán csak egy listát olvashatsz néhány különösen egészséges zöldségről és gyümölcsről, hanem azt is kiderítheted, hogy melyiket milyen formában érdemes beiktatnod étrendedbe. Kezdjük is!

Egészséges tavaszi étel: Rukkola

A rukkola (más néven „arugula” vagy „borsmustár”) egy enyhén csípős ízű leveles zöldség, ami tele van A- é K-vitaminnal, folsavval, klorofillal, rostokkal és vízzel is. Ez az egészséges tavaszi finomság továbbá hidratálja és méregteleníti is a szervezetet.

A rukkolát nyersen bármilyen saláta részeként, illetve szendvicsekben vagy akár magában is jóízűen lehet fogyasztani. Ha bármilyen olyan receptet készítesz, amihez valamilyen leveles zöldséget kell használni, próbáld meg borsmustárra cserélni azt, hogy némi extra ízt kölcsönözz az adott fogásnak.

hirdetes

Egészséges tavaszi étel: Articsóka

Az articsóka sok helyen tavasszal és ősszel is terem, és tele van folsavval, C-vitaminnal, B-vitaminokkal illetve temérdek ásványi anyaggal is. Az articsókában található tápanyagok csökkentik a koleszterinszintet, támogatják a várandós anyukák egészségét, csökkentik a szabadgyökök számát és hozzájárulnak a sejtek helyes anyagcsereműködéséhez.

hirdetes

Az articsóka elkészítése meglehetősen egyszerű. Főzd vízben 20 percig, majd hámozd le róla a leveleket és fogyaszd el az ehető részeiket. Némi extraszűz olívaolajjal is ki lehet egészíteni őket.

Egészséges tavaszi étel: Spárga

Csordultig tele K-vitaminnal (véralvadás, csontok és szív egészsége, a rák megelőzése stb.), rézzel, szelénnel és B-vitaminokkal, a spárga egy minden tekintetben egészséges tavaszi zöldség.

Elég csak megsautézni némi fokhagymával és tengeri sóval egy adag vajban, kókuszolajban vagy zöldséges, esetleg húsos levesalapban, csak ügyelj rá, hogy ne süsd túl! A cél az, hogy megőrizze élénk, zöld színét és alakját is, tehát ne várd meg, hogy besötétedjen és eldeformálódjon. Nagyjából 10 perc elég lesz neki.
 

Lapozz, mert nem fogytunk még ki az egészséges tavaszi ételekből és hasznos tippekből sem!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Szótár

Boróka (Közönséges)

Latin neve: Juniperus communis   Eredete, élőhelye   Észak-Amerikában és... Tovább

B1-vitamin

B1-vitamin Tiamin: vízben jól oldódó, hőre érzékeny vegyület. Jelentős szerepe van a... Tovább

Tovább a lexikonra
alakformálás diéta egészséges életmód egészséges táplálkozás életmód étrend gyógyulás megújulás méregtelenítés táplálkozás túlsúly vitamin