notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Diétás levesek recept gyűjteménye. Próbáld ki te őket és dobd fel velük az étrendedet!

Egészséges levesek

Narancsos sárgarépaleves

Narancsos sárgarépaleves

Hozzávalók: 60 dkg sárgarépa        3 dkg vaj        2 dl 100 %-os narancslé        1 ...
Elkészítés: Meghámozzuk és felszeleteljük a sárgarépát. A vajat és a répát nagy, vastag aljú fazékba tesszük, és közepes tűzön, néha kevergetve 10 percig pirítjuk....

Brokkolikrémleves

Brokkolikrémleves

Hozzávalók: 40 dkg brokkoli 3 dkg liszt 2 dl 12 %-os tejföl, 2 db tojássárgája Só, fehér bors, reszelt szerecsendió 1,2 dl víz
Elkészítés: A megtisztított, feldarabolt brokkolit – annyi vízben, amennyi ellepi – puhára főzzük. Nyolc darab brokkolit félreteszünk, a többit a főzőlével együtt...

Palócleves

Palócleves

Hozzávalók: 30 dkg zöldbab    30 dkg sovány marhahús    20 dkg burgonya    2 dl tejföl, 12 %-os    vöröshagyma,...
Elkészítés: A megtisztított, apróra vágott hagymát az olajon átfuttatjuk, fűszerpaprikával meghintjük és hozzáadjuk az apróra vágott húst. Megsózzuk, őrölt fekete borssal,...

Tejfölös gombaleves

Tejfölös gombaleves

Hozzávalók: 25 dkg csiperkegomba 10 dkg sárgarépa 10 dkg petrezselyemgyökér 3 ek. olaj 2 ek. liszt 2 dl tejföl, 12% zsírtartalmú 1 fej vöröshagyma petrezselyem zöldje, őrölt bors, só
Elkészítés: A megtisztított, megmosott zöldségek közül a gombát vékony szeletekre, a sárgarépát és a petrezselyemgyökeret kockákra vágjuk. A megtisztított, apróra vágott...

Szárazbableves

Szárazbableves

Hozzávalók: 20 dkg szárazbab 10 dkg sárgarépa 5 dkg petrezselyemgyökér 3 ek. olaj 2 ek. liszt 2 dl tejföl, 12 % zsírtartalmú 1 fej vöröshagyma 3 gerezd fokhagyma 1 ek....
Elkészítés: Az előző nap beáztatott szárazbabot hideg vízben föltesszük főni. Hozzáadjuk a megtisztított és egészben hagyott vöröshagymát, fokhagymát, babérlevelet és kevés...

Magyaros burgonyaleves

Magyaros burgonyaleves

Hozzávalók: 45 dkg burgonya 2 ek. liszt 3 ek. olaj 5 dkg lecsó 2 fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 1 csokor petrezselyem  fűszerpaprika, kömény, só
Elkészítés: A megtisztított, megmosott burgonyát kockákra vágjuk és a levesnek megfelelő mennyiségű hideg sós vízben, az egészben hagyott vöröshagymával együtt feltesszük...

Frankfurti leves

Frankfurti leves

Hozzávalók: 40 dkg kelkáposzta 2 pár baromfivirsli 3 ek. olaj 2 ek. liszt 2 dl tejföl, 12 % zsírtartalmú 1 fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma majoranna, őrölt kömény, őrölt...
Elkészítés: A megtisztított, megmosott kelkáposztát csíkokra vágjuk és az egészben hagyott vöröshagymával, fokhagymával, majorannával, köménnyel , őrölt borssal és sóval...

Zöldséges zöldborsóleves

Zöldséges zöldborsóleves

Hozzávalók: (4 személyre) 8 dl zsírtalan csontlé vagy húsleves 30 dkg tisztított zöldborsó 5 dkg sárgarépa 5 dkg petrezselyemgyökér olaj, lestyán, petrezselyem zöldje, szerecsendió
Elkészítés: A zöldborsót, a karikákra vágott répát és gyökeret kevés olajon megfuttatjuk, és a csontlével felöntve puhára főzzük. Ízesítjük a fűszerekkel, a...


címkék: recept

Ajánlj nekünk receptet!