Egészséges levesek

Francia hagymaleves
Hozzávalók: 2 fej vöröshagyma
1 leveskocka
1 ek. liszt
2 dl kávétejszín
2 szelet pirítós
2 ek olaj
Elkészítés: A karikára vágott vöröshagymát olajon megpirítjuk, majd liszttel meghintve tovább pirítjuk. 1 liter vízzel felöntjük, és ha forr, a leveskockát beletesszük. Néhány...

Gulyásleves másképpen
Hozzávalók: 20 dkg marhalábszár
2 dkg gomba
2 dkg sárgarépa
1 dkg hagyma
3 dkg zeller
1 dkg zöldpaprika
1 dkg paradicsom
kis gerezd fokhagyma
ételízesítő,...
Elkészítés: A húst, zellert, gombát kockára vágjuk. A hagymát apróra, a zöldséget karikára metéljük. A hagymát kevés ételízesítővel és kevés vízzel üvegesre pároljuk,...

Frankfurti leves (csökkentett energiatartalmú)
Hozzávalók: 5 dkg kelkáposzta
2 dkg zeller
5 dkg virsli
1 evőkanál kefír
Elkészítés: Az apróra vágott hagymát a zúzott fokhagymával kevés vízen üvegesre pároljuk. A tűzről levéve hozzáadjuk a kockára vágott zellert és a felkarikázott virslit....

Brokkolikrémleves (csökkentett energiatartalmú)
Hozzávalók: 30 dkg brokkoli
1 evőkanál kefír
1 gerezd fokhagyma
só, bors, ételízesítő, petrezselyemzöld
Elkészítés: A brokkolit 3 dl vízben feltesszük főni, ízesítjük. Mikor készre főtt, 1-2 rózsát kiveszünk, a többit botmixerrel pépesítjük. Hozzákeverjük a kefírt, tálaláskor...

Káposztaleves
Hozzávalók: 1 fej édeskáposzta
1-2 sárgarépa gyökér
1 zellergumó
1 egész fej vöröshagyma
1 zöldpaprika
2 leveskocka
só, bors
Elkészítés: Hideg vízbe beletesszük az édeskáposztát, mellé vágunk karikára sárgarépát, zellert és egy egész fej vöröshagymát, és zöldpaprikát dobunk a vízbe bele. Két...

Zellerkrémleves
Hozzávalók: (120 kcal/fő + a levesgyöngy (vagy pirított zsemlekocka))
Hozzávalók 4 személyre:
30 dkg...
Elkészítés: Az apróra vágott zellert, burgonyát sós vízben puhára főzzük. Átpasszírozzuk és felengedjük vízzel. A tojássárgájából, lisztből és a tejből habarást...

Sajtos brokkolikrém leves
Hozzávalók: SAJTOS BROKKOLIKRÉMLEVES
JÓ TUDNI
4 ADAGHOZ
LEVES
50 dkg brokkoli
30 dkg burgonya
l fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma
l ék napraforgóolaj
1 ...
Elkészítés: 1. A brokkoli rózsáit leszedjük és megmossuk. Ha kell, a szárakat meghámozzuk, felszeleteljük. A burgonyát megmossuk, meghámozzuk, és apró kockákra vágjuk.
2. A...

Almaleves
Hozzávalók: Almaleves
Hozzávalók:
• 320 g alma
• 200 ml sovány tej
• 30 g diétás pudingpor
• ...
Elkészítés:
Egy liter hideg vízbe tedd bele a fahéjat, szegfűszeget, citromhéjat (legjobb, ha mindezeket egy kis fűszerzacskóban) és egy kis citromlevet. Édesítőszerrel édesítsd....