A margarita elkészítése
A különleges ital elkészítéséhez egy különleges görögdinnyeszirup, némi görögdinnyelé és némi margarita kikeverése és egyesítése szükséges. A következőkben minden szükséges információt megtalálsz ezekről!
Görögdinnyeszirup
Hozzávalók
A sziruphoz nem lesz szükséged többre két bögrényi magozott (vagy alapból magnélküli) kockára vágott dinnyénél, és egy bögre cukornál.
Elkészítése
Öntsd a cukrot és a magnélküli dinnyedarabokat egy edénybe, majd melegítsd őket közepes hőfokon. Egy krumplinyomóval vagy hasonló eszközzel nyomd szét a dinnyedarabokat, hogy összekeveredjenek a cukorral, és az szétolvadjon a levükben. Melegítsd 5 percig és közben gyakran kavargasd. Ez után szűrd át egy másik edénybe vagy tálba és alaposan nyomd hozzá a szűrőhöz a gyümölcsdarabokat, hogy minden csepp nedvet kisajtold belőlük. Ez után tedd félre a szirupot és hagyd lehűlni.
Görödginnyelé
Hozzávalók
Két bögre magozott, vagy mag nélküli dinnye kockákra vágva, és fél bögre víz.
Elkészítése
Nincs más dolgod, mint addig turmixolni a vizet és a dinnyedarabokat, míg a keverék puha textúrájúvá nem válik. Ez után csak szűrd át egy finomszemű szűrőn és tedd félre.
Görögdinnye margarita
Hozzávalók
A margarita kikeveréséhez kelleni fog 1,2 dl tequila, 1,2 dl görögdinnyelé, 0,6 dl lime lé, 0,3 dl görögdinnyeszirup, és díszítés gyanánt némi durvaszemű só, illetve lime szeletek.
Elkészítése
Öntsd össze a tequilát, a dinnyelevet, a lime levet, és a szirupot egy koktél shakerbe, és dobj be melléjük néhány jégkockát is. Rázd a hozzávalókat addig, amíg teljesen ki nem hűlnek (nagyjából 30 másodpercig), majd öntsd ki lime lébe mártott, sózott szegélyű poharakba. A poharak szegélyét egy-egy lime szelettel is díszítheted. Lehetőleg azonnal szolgáld fel őket!