Egészséges levesek
Eperkrémleves tojáshabbal
Hozzávalók: Hozzávalók 4 főre:
50 dkg eper
1 cs. vaníliás cukor
5 dkg...
Elkészítés: Az epret megfőzzük az édesítőszeres, fahéjas, szegfűszeges, vaniliás cukros vízben.
A lisztet a tojássárgákkal és a tejjel elhabarjuk, hozzáöntjük,...
Magyaros gombaleves
Hozzávalók: Hozzávalók 4 főre:
50 dkg gomba
20 dkg burgonya
2 evőkanál...
Elkészítés: A finomra vágott hagymát az olajban aranysárgára pirítjuk. Hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott gombát, és azt is jól lepírítjuk. Tűzhelyről levéve meghintjük...
Sóskakrémleves
Hozzávalók: Hozzávalók 4 személyre
30 dkg sóska,
2 dkg vaj,
1 evőkanál liszt,
4 dl tej, ...
Elkészítés: A tojásokat keményre főzzük.
A megtisztított sóskát forró vajban megforgatjuk, megsózzuk és saját levében megpároljuk.
Zsírjára sütjük, meghintjük liszttel,...
Zöldséges pulykaleves
Hozzávalók: 40 dkg pulykahús
1 nagy fej vöröshagyma
1 fej karalábé ...
Elkészítés: A húst megmossuk. Ráöntjük a vizet, megsózzuk és felforraljuk. A hagymát megtisztítjuk, a
petrezselyem- és a zellerzöldet megmossuk, és a leveshez adjuk. A húst egy...
Csontleves
Hozzávalók: Hozzávalók 4 személyre:
30 dkg csont
15 dkg sárgarépa
15 dkg gyökér
10 dkg...
Elkészítés: A leforrázott csontot hideg vízben feltesszük főzni. Sózzuk és többször lehabozzuk. Kb. 3 óra főzés után bezöldségezzük, fűszerezzük. Ha a leves kész, kicsit...
Cukkinikrémleves
Hozzávalók: 2 cukkini
2 fej vöröshagyma
1 közepes fej burgonya
3 gerezd...
Elkészítés: A leveskockát feloldjuk 1 liter forró vízben, a cukkinit apró kockára vágjuk. A felaprított
hagymát, összezúzott fokhagymát az olívaolajon üvegesre pároljuk,...
Hideg zöldségkrémleves
Hozzávalók: 1 nagy fej vöröshagyma,
1 db zöldpaprika,
1 db uborka,
60 dkg paradicsom,
1 gerezd...
Elkészítés: Az apróra vágott vöröshagymát a vajban üvegesre pároljuk.
Ezután hozzáadjuk a tört fokhagymát, a kockára vágott paradicsomot,...
Kapros tökleves
Hozzávalók: 60 dkg főzőtök, (tisztítás után)
1 db paradicsom,
1 db zöldpaprika,
2 evőkanál olívaolaj,...
Elkészítés: A főzőtököt meghámozzuk, legyaluljuk és enyhén besózzuk. Az apró kockákra vágott hagymát az olajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk az apró darabokra...