Fogyókúrás, diétás főételek
Sonkás karfiol
Hozzávalók: Hozzávalók 4 főre:
40 dkg karfiolrózsa,
30 dkg pulykasonka, ...
Elkészítés: A karfiolrózsákat kevés sózott vízben félpuhára pároljuk, majd a főzővizet leszűrjük.
Olajjal kikenünk egy tűzálló tálat, és utána beletesszük a...
Székelykáposzta
Hozzávalók: 30 dkg sertéscomb
1 kg savanyú káposzta
4 ek. olaj
1 ek. liszt
2 dl tejföl, 12 % zsírtartalmú
2 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
őrölt kömény, őrölt bors,...
Elkészítés: Az olajon üvegesre pároljuk az apróra vágott vöröshagymát. A tűzről lehúzva meghintjük fűszerpaprikával, elkeverjük és kevés vizet hozzáöntve pároljuk, majd...
Rakott zöldbab
Hozzávalók: 1 kg zöldbab
25 dkg darált sertéscomb
10 dkg szójagranulátum
4 evőkanál rizs
2 dl tejföl (12 % zsírtartalmú)
5 dkg lecsó
4 evőkanál olaj
2 gerezd fokhagyma
2...
Elkészítés: A friss zöldbabot megmossuk, megtisztítjuk és kb. két cm-es darabokra vágjuk (vagy a mirelit zöldbabot) forró sós vízben megfőzzük és leszűrjük. A megtisztított,...
Tejfölös gombás pulykaragu
Hozzávalók: 40 dkg pulykamellfilé
30 dkg csiperkegomba
4 evőkanál olaj
2 dl tejföl, 12% zsírtartalmú
1 púpozott ek. liszt
2 fej vöröshagyma
1 csokor petrezselyem
őrölt bors, só
Elkészítés: A megtisztított és apróra vágott vöröshagymát az olajon átfuttatjuk. Hozzáadjuk a 3 cm hosszú csíkokra vágott pulykamellet. Átpirítjuk, majd hozzákeverjük a...
Zöld-piros csirkemell
Hozzávalók: (4 személyre)
40 dkg csirkemell
20 dkg zöldborsó
20 dkg sárgarépa
1 fej vöröshagyma
1 gzd. fokhagyma
1 ek. olívaolaj
bazsalikom, só
Elkészítés: A csirkemellet csíkokra vágjuk, sóval bedörzsöljük. Teflon edényben felforrósított olajon mindkét felét megsütjük. A húsokat tűzálló tálra fektetjük, tetejükre...
Zöldbabos csirkemell
Hozzávalók: 40 dkg csirkemell
1 kg zöldbab
2 dl 1,5%-kos tej
1 pohár joghurt
2 ek. olaj
fokhagyma, kakukkfű, petrezselyem zöldje, só
Elkészítés: A csirkemellet csíkokra vágjuk, sóval, fokhagymával és kakukkfuvel ízesített tejbe áztatjuk néhány órára. A zöldbabot sós vízben megfőzzük. A csirkemelleket a...
Padlizsános rakott krumpli
Hozzávalók: Két közepes padlizsán
négy nagyobb, héjában főtt krumpli
2 dl kefír vagy joghurt
egy kisebb fej vöröshagyma
két gerezd fokhagyma
egy paradicsom
só, fehér bors, kevés olaj
Elkészítés: A megmosott, héjas padlizsánt villával megszurkálom és 5-6 percre a mikróba teszem. A legmagasabb fokozaton megsütöm, majd a belsejét kikaparom. Egy teflon lábasba...
Rakott káposzta zabpehellyel
Hozzávalók: savanyú káposzta
csirkemell
zabpehely
12%-os tejföl
olívaolaj
pirospaprika
Elkészítés: Tetszés szerinti savanyú káposztát előpárolok egy kis vízen, olaj nélkül, közben sózom, borsozom. A csirkemellet ledarálom és kevés olívaolajon megsütöm. Egy...