Saláták
Virslisaláta
Hozzávalók: Hozzávalók 4 főre
24 dkg baromfivirsli
12 dkg óvári sajt ...
Elkészítés: A mustárt elkeverjük az olajjal, citromlével, borssal, sóval. Beletesszük a karikára vágott virslit, hagymát és a kockára vágott uborkát, sajtot. Lehűtve tálaljuk.
Kukoricás szárnyas saláta
Hozzávalók: Hozzávalók 4 főre:
60 dkg kukoricakonzerv
30 dkg csirkemell ...
Elkészítés: A joghurtot fűszerezzük, majd összekeverjük a lecsepegtetett kukoricával és a sült csirkemellcsíkokkal.
...
Mediterrán tésztasaláta
Hozzávalók: Hozzávalók 4 személyre:
20 dkg rigatoni vagy más rövid csőtészta
60 dkg...
Elkészítés: A brokkolit rózsáira szedjük, a szárát felszeleteljük. A tésztát kifőzzük,
és a főzési idő utolsó 4 percére a brokkolit is a...
Kefíres zöldségsaláta sajttal
Hozzávalók: Hozzávalók 1 főre
20 dkg retek
40 dkg alma
20 dkg...
Elkészítés: A retket lereszeljük, besózzuk és állni hagyjuk. Az almát, sárgarépát szintén lereszeljük,
és összekeverjük a kicsit kinyomkodott retekkel.
A kefírből...
Halas saláta
Hozzávalók: 40 dkg burgonya
30 dkg zöldbab
30 dkg konzerv tonhal
30 dkg paradicsom
só, bors,...
Elkészítés: A burgonyát héjában, enyhén sós vízben megfőzzük, megvárjuk míg kihűl, majd a héját lehúzzuk és kockára vágjuk.
A zöldbabot megtisztítjuk, megszórjuk...
Céklás almasaláta
Hozzávalók: Hozzávalók 4 főre:
40 dkg cékla
40 dkg alma
citromlé, édesítőszer, só
Elkészítés: A céklát nagy lyukú reszelőn nyersen lereszeljük, pici sót teszünk rá.
Az almát szintén lereszeljük és pici citromlével...
Krinolinsaláta
Hozzávalók: 24 dkg krinolin
20 dkg ecetes uborka
2 dl kefír
4 db főtt tojás
só, bor,...
Elkészítés: A krinolint és az ecetes uborkát vékony csíkokra vágjuk és összekeverve egy tálba tesszük. A kefírből öntetet készítünk, amit ízesítünk sóval, borssal,...
Kínai kel saláta
Hozzávalók: 1 nagyobb kínai kel
2 pohár kefír
5 dkg durvára vágott dió
2 tojás
2 teáskanál mustár
2-3 gerezd zúzott fokhagyma
ízlés szerint só
pici őrölt...
Elkészítés: A tojást keményre főzzük és kis kockákra vágjuk. A megmosott és lecsöpögtetett kínai kelt 2-3 mm-es csíkokra szeleteljük. A kefírt összekeverjük a mustárral,...