Egészséges édességek, finomságok
Gyümölcsös túrókrém
Hozzávalók: 5 dkg túró
1 evőkanál kefír
10 dkg tetszés szerinti gyümölcs
édesítőszer
Elkészítés: Mindent beleteszünk egy turmixgépbe, és összeturmixoljuk.
Fotó: Horasz konyhája - horasz.blog.hu
Tejbegríz mákkal, gyümölccsel
Hozzávalók: 1 l tej, 1,5 % zsírtartalmú
25 dkg gríz (búzadara)
15 dkg mák
2 ek. méz
5 dkg mazsola
30 dkg alma
citromhéj
Elkészítés: A mézzel édesített tejben megfőzzük a grízt folyamatosan kevergetve. A mazsolát megmossuk és hozzákeverjük a grízhez. Az almát megmossuk, megtisztítjuk magházától,...
Borhabos saláta bogyós gyümölcsökből
Hozzávalók: 25 dkg ribizli
25 dkg málna
10 dkg cukor (vagy édesítőszer, ekkor az energiatartalma kevesebb)
2 tojássárgája
1 ek. citromlé
2,5 dl édes fehérbor
kis reszelt szerecsendió
Elkészítés: A gyümölcsöket megtisztítjuk és egy tálba téve a cukor felével meghintjük. A tojássárgákat a többi cukorral kikeverjük, a citromlevet és a reszelt szerecsendiót...
Vegyes dinnyesaláta
Hozzávalók: 4 kg-os görögdinnye
1 kis zöldbelű sárgadinnye
1 kis sárgabelű sárgadinnye
1 citrom
3-4 ek. cukor
Elkészítés: A sárgadinnyéket félbevágjuk és a húsból karalábévájóval kis gömböket formálunk. A görögdinnye felső harmadát levágjuk és a húsából kis golyókat vágunk. A...
Gyümölcsös túróhab
Hozzávalók: 25 dkg sovány túró
2 őszibarack
2 körte
1 ek. méz
Elkészítés: A túrót, a meghámozott őszibarackot, a joghurtot és a mézet jó habosra összeturmixoljuk. A körtéket kockára vágjuk, és egy tálban a túrókrémhez keverjük.
Citromjoghurt
Hozzávalók: 1 pohár joghurt
citrom
édesítőszer
Elkészítés: A citromból nagyon vékony szeleteket vágunk, a joghurttal és az édesítőszerrel együtt turmixgépben összekeverjük. Citrom helyett használhatunk friss, vagy fagyasztott...
Vajban sült gyümölcsök rummal
Hozzávalók: 1 db zöld alma
1 db kivi
1 db banán
1 db körte
vaj, barna cukor, rum
Elkészítés: 1 db zöld almát,1 db kivit,1 db banánt,1 db körtét kevés zsírmentes vajon megfuttatunk, barna cukrozzuk, és egy kis rumot teszünk rá. Egy jó kis desszert, ha ránk jön...
Boszorkányhab
Hozzávalók: Boszorkányhab
Hozzávalók:
• 600g alma
• 40g sárgabarack íz
• 2 felvert tojásfehérje
• ...
Elkészítés: Az almákat mosd meg, és alufólián, sütőben süsd át. Ha kész, hűtsd ki és törd össze. Add hozzá a barackízt, az édesítőt és a tojásfehérjét is. Addig keverd,...